قرص فلورازپام دارویی برای رفع اختلالات خواب است. شاید با مشکل بیخوابی و اختلالات خواب دست و پنجه نرم میکنید و به دنبال دارویی آرام بخش و خواب آور هستید. فلورازپام یک دارو برای رفع بی خوابی است. فلورازپام سطح هوشیاری مغز را کاهش میدهد، بنابراین هنگام فعالیت هایی که نیاز به تمرکز ویژه دارند از مصرف دارو خودداری کنید. مصرف دارو با تجویز پزشک امکان پذیر است و از مصرف خودسرانه جدا بپرهیزید. در ادامه مقاله با اثرات، عوارض، منع مصرف و هشدارهای این دارو آشنا میشوید.
منبع: قرص فلورازپام | عوارض و مصرف فلورازپام
قرص فلورازپام چیست؟
قرص فلورازپام از مشتقات بنزودیازپین است. در سال 1968 ثبت اختراع شد و مورد استفاده پزشکی قرار گرفت. برای درمان اختلال بیخوابی و اختلالات اضطرابی استفاده میشود. داروی آرام بخش عضلانی و ضد تشنج و اضطراب است. زیر نظر پزشک و به مدت یک تا دو هفتهای تجویز میشود. استفاده خارج از دستور متخصص موجب بروز علائم اعتیاد و عوارض ناخواسته میشود.
کاربرد قرص فلورازپام
کاربرد اصلی فلورازپام درمان بیخوابی است. برای بیخوابی خفیف تا متوسط و درمان بیخوابی، بیدارشدن در طول شبانه روز استفاده میشود. اما در درمان اختلالات ضد اضطرابی، ضد تشنج و آرام بخش عضلانی نیز تجویز میشود.
مکانیسم اثر قرص فلورازپام
داروی فلورازپام مانند سایر بنزودیازپین ها با گیرنده های گاما آمینوبوتیریک اسید هم پوشانی دارد. فلورازپام گیرندههای گابا را در سیستم ARAS تحریک میکند. این دارو باعث ضعیف شدن سیستم عصبی مرکزی و ساب کورتیکال میشود.
نحوه مصرف و میزان دوز فلورازپام
هنگام مصرف دارو بروشور داخل جعبه را مطالعه کنید. دارو به هیچ عنوان بدون تجویز پزشک مصرف نشود. در ادامه نحوه مصرف فلورازپام را شرح دادهایم.
- قرص فلورازپام را با تجویز پزشک مصرف کنید. از کم و زیاد کردن خودسرانه دارو پرهیز کنید.
- به علت عوارض خواب آلودگی به وقت خواب مصرف شود.
- همراه با غذا یا بدون غذا میتوانید مصرف کنید.
- در صورت مصرف در طول روز و خواب آلودگی با پزشک مصرف کنید تا دوز مصرف را تغییر دهد.
- اثربخشی لازم این دارو شاید 2 تا 3 شب پس از درمان نیز مشاهده نشود.
- اگر بعد از 7 تا 10 روز حال شما بدتر شد به پزشک مراجعه کنید.
- اگر پس از چند هفته اثر دارویی کاهش یافت به پزشک مراجعه کرده و از افزایش دوز مصرفی خودداری کنید.
- ممکن است پس از قطع مصرف دارو در خوابیدن با مشکل روبه رو شوید. اما 1 تا 2 شب اثر از بین میرود.
- اعتیاد به داروی فلورازپام امکان پذیر است. در صورت اعتیاد به مواد مخدر این شرایط تشدید میشود.
تداخلات دارویی با قرص فلورازپام
در مصرف فلورازپام، داروهای گیاهی و شیمیایی که مصرف میکنید را با پزشک خود در میان بگذارید. تداخلات دارویی ممکن است در عملکرد و اثربخشی فلورازپام تغییرات منفی ایجاد کند. برخی از داروهایی که با فلورازپام تداخل دارند را در ادامه نام برده ایم.
- داروهای ضد درد و مسکن ها (کدئین، هیدروکدون)
- داروهای ضد اضطراب و خواب آور (دیازپام، زولپیدم، آلپرازولام)
- آنتی هیستامین ها (دیفن هیدرامین، سیتریزین)
- سدیم اکسیبات
- دارو های کاهش فشار خون
- داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای
- بیهوش کننده های عمومی
تداخلات غذایی
گریپ فروت غلظت سرمی بنزودیازپین ها را افزایش میدهد. از مصرف گریپ فروت خودداری فرمایید. اگر خودتان نیز هنگام مصرف قرص فلورازپام همراه با غذایی احساس ناخوشی کردید، حتما به متخصص خود در این باره توضیح دهید.
عوارض قرص فلورازپام
با مطالعه بروشور داخل جعبه دارو، قبل از مصرف فلورازپام از عوارض آن مطلع شوید. بسیاری از داروها عوارض جانبی دارند. اما برخی از این عوارض خطرناک هستند. عوارض خفیف عموما پس از یک دوره کوتاه مدت از بین میرود. اما در صورت مشاهده هرگونه عوارض با پزشک خود مشورت کنید. در ادامه با عوارض داروی فلورازپام آشنا میشوید.
- سرگیجه
- اختلال در حافظه
- تغییرات خلقی
- خواب گردی
- ناهماهنگی یا بی نظمی عضلات
- درد قفسه سینه
- تپش قلب
- افت فشار خون
- دلهره
- تلخی دهان
- افسردگی
- اعتیاد به دارو
- توهم
- خماری و گیجی
- پر حرفی
- عصبانیت
- بی قراری
- افزایش تعریق
- خارش پوست
- افزایش یا کاهش وزن
- یبوست
- اسهال
- کاهش اشتها
- معده درد
- حالت تهوع
- ضعف
- درد مفصل
- سوزش چشم
- تاری دید
- خفگی
هشدارها هنگام مصرف قرص فلورازپام
- مصرف فلورازپام در دوران بارداری ممنوع است.
- استفاده از فلورازپام در دوران شیردهی توصیه نمیشود.
- مصرف طولانی مدت موجب بروز وابستگی های روانی و جسمی میشود.
- بیمارانی که پارکینسون دارند مصرف فقط با تجویز پزشک امکان پذیر میباشد.
- از مصرف دارو در بیماریهای کبدی و کلیوی، تنفسی، اختلالات شخصیتی، مسمومسیت الکلی، علائم حیاتی ضعیف و درد عضلانی خودداری کنید.
- دارو را دور از دسترس کودکان قرار دهید.
- فلورازپام سطح هوشیاری را کاهش میدهد. از مصرف فلورازپام هنگام رانندگی و فعالیت های نیازمند به هوشیاری کامل خودداری کنید.
- برای کاهش خطر سرگیجه هنگام حرکت به آرامی بلند شوید.
منع مصرف قرص فلورازپام
در صورت حساسیت داشتن به هر یک از داروهای ضد اضطراب حتما قبل از مصرف قرص فلورازپام با پزشک مشورت کنید. برخی از موارد منع مصرف فلورازپام به شرح زیر است.
- بیماری های عضلانی
- داشتن مشکلات تنفسی
- افسردگی
- آپنه خواب
- افکار خودکشی
- سابقه اعتیاد شخصی یا خانوادگی
- سابقه خواب گردی
- مصرف الکل، دارو، ماری جوانا
- منع مصرف برای سنین زیر 15 سال
- سالمندان با تجویز و تشخیص پزشک فلورازپام را مصرف کنند
درمان روانشناختی بی خوابی
درمان های فراوانی برای بیخوابی وجود دارد که دارو درمانی یکی از این درمان ها است. روش های درمان روانشناختی در کنار دارو درمانی روند بهبودی را سرعت میبخشند. فلورازپام یکی از درمان های دارویی بیخوابی است. توجه داشته باشید که مصرف فلورازپام با تجویز پزشک امکان پذیر است. پس از مصرف خودسرانه بپرهیزید. قبل از مصرف، پزشکتان را از بیماری ها، آلرژی ها و داروهای مصرفی مطلع کنید. از آن جا که نمی توان در بلند مدت برای درمان بی خوابی از این دارو استفاده کرد؛ پس از متخصص خود بخواهید تا با کمک روش های غیر دارویی به شما کمک کند.
کلام آخر
با مطاله مقاله متوجه درمان انواع بیخوابی با کمک قرص فلورازپام شده اید. اما درمان های روانشناختی زیادی برای اختلالات خواب توسط روانشناسان متخصص صورت میگیرد. برتری درمان های روانشناختی در بی عارضه بودنشان است. بنابراین برای رفع چنین مشکلاتی بهتر است تا به متخصصین روانشناسی مراجعه نمایید. مرکز مشاوره آواژه به صورت حضوری و تلفنی به شما عزیزان خدمات روانشناختی ارائه میدهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های درج شده تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه مصرف دارو و قرص فلورازپام میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.
منبع: قرص فلورازپام | عوارض و مصرف فلورازپام
:: برچسبها:
قرص فلورازپام | عوارض و مصرف فلورازپام ,
:: بازدید از این مطلب : 262
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1