قهر با خانواده به چه معناست؟
نوشته شده توسط : newmiiind

قهر با خانواده و پدر و مادر به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. به طورکلی بروز چالش و تعارض در میان اعضای یک خانواده تا حدی طبیعی است. اما گاهی تا حدی پیش می‌رود که باعث بروز قهر و دور شدن افراد از یکدیگر می‌گردد. از طرفی قهر اصلا رفتار سالمی میان افراد نیست. مخصوصا اگر با اعضای خانواده باشد. چرا که انگار روی مشکلی که پیش آمده است؛ تنها یک سرپوش گذاشته و ترجیح می‌دهید که آن را نبینید. نه اینکه آن را حل کنید. به همین دلیل بهتر است که از روش های دیگری استفاده کرده و برخورد درستی در هنگام بحران های خانوادگی داشته باشید. در این زمینه می‌توان از یک مشاور نیز کمک گرفت. برای دریافت مشاوره خانواده کلیک نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه خانواده می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.

قهر با خانواده به چه معناست؟

اعضای خانواده مهم ترین سرمایه ما در زندگی هستند. طبیعتا به خاطر مسائل کمی از آنها فاصله خواهیم گرفت. اما این فاصله با قهر با خانواده متفاوت است. چرا که قهر با احساسات منفی زیادی همراه است و باعث می‌شود تا سوتفاهمات بیشتری میان افراد ایجاد گردد. در هنگام بروز اختلافات در خانواده، قهر کردن اصلا حل مسئله نیست. بلکه خود تبدیل به مسئله ای جدید می‎شود. احتمالا شما هم در اطرافیان خود خانواده هایی را دیده باشید که اعضای آن سالهاست که با یکدیگر حرف نمی‌زنند.

حتی با وجود اینکه در یک خانه زندگی می‌کنند. این موضوع حتی می‌تواند بار روانی سنگینی را برای دیگر اعضا نیز ایجاد کند. یا حتی خانواده را به دو جبهه تقسیم می‌نماید. از این رو پیشگیری از این موضوع و برخورد درست با آن، از اهمیت زیادی برخوردار است. برای اطلاع از راه های آشتی با پدر و مادر کلیک نمایید.

پیامدهای ناشی از قهر با خانواده

 

همانطور که پیش تر هم گفته شد؛ قهر با خانواده پیامدهای زیادی داشته و می‌تواند مشکلات بیشتری را برای اعضای خانواده ایجاد کند. فکر کردن به عواقب قهر کردن باعث می‌شود تا زودتر پیش قدم شده و تلاش کنید تا مشکل را به صورت ریشه ای حل کنید. در این قسمت به توضیح برخی از مشکلات ناشی از قهر کردن، خواهیم پرداخت. برای آشنایی با پیامدهای ناشی از قطع رابطه با والدین کلیک نمایید.

بروز مشکلات روحی

یکی از اولین موضوعاتی که بعد از قهر با خانواده تجربه خواهید کرد؛ از بین رفتن آرامش روانی است. در این شرایط هر دو طرف دچار احساس ناراحتی و عذاب وجدان کرده و شروع به نشخوار فکری می‌کنند. به همین دلیل اگر این شرایط برای مدت زمان طولانی ادامه یابد؛ احتمال ابتلا به اختلالات روانی مختلف نیز وجود دارد.

برطرف نشدن مشکلات

یکی دیگر از پیامدهای ناشی از قهر با خانواده، برطرف نشدن مشکلات است. با قهر کردن شما در حال نادیده گرفتن مشکل و یا فرار کردن از آن هستید. اما در واقع عامل مشکل همچنان پابرجا بوده و بازهم میتواند مشکلات بیشتری را برای شما ایجاد نماید.

نتایج منفی تربیتی

قهر با خانواده ، نتایج تربیتی منفی بر روی خودتان و دیگر خواهر و برادرهایتان نیز خواهد داشت. چرا که اگر این روش را از سن کم پیش گرفته باشید؛ احتمالا برایتان تبدیل به عادت شده و در مواجهه با افراد دیگر نیز آن را بروز خواهید داد. اما در صورت داشتن خواهر و برادرهای دیگر آنها نیز از شما الگوگیری کرده و چنین رفتارهایی را بروز می‌دهند.

به جای قهر با خانواده چه کنیم؟

مشاجره کردن با خانواده موضوع حساسی است که نمی‌توان از هر روشی برای آن استفاده کرد. در واقع به همین دلیل است که در بعضی موارد، افراد نمی‌دانند چه کنند؛ پس قهر می‌کنند. اما روش های بهتری نیز وجود دارد که بهتر است آنها را بیاموزید و از آنها برای حل مشکل استفاده کنید. برخی از این روش ها، شامل موارد زیر هستند.

آرام نگه داشتن فضای خانه

اولین و موثرترین راه، پیشگیری از قهر با خانواده است که تنها با آرام نگه داشتن خانه، امکانپذیر است. برای آرام کردن فضای خانه، در ابتدا خودتان را خونسردی خود را حفظ نمایید. اگر فکر می‌کنید اینکار برایتان سخت یا غیرممکن است؛ فضا را ترک کرده و یا خود را به کار دیگری مشغول نمایید.

صحبت کردن با پدر و مادر

به جای قهر با خانواده ، به صورت مستقیم و واضح با پدر و مادر صحبت کنید و تلاش کنید تا آنها را نیز آرام کنید. و یا حتی علت ناراحتی و عصبانیت آنان را نیز جویا شوید. در حین صحبت کردن با آنها با لحنی آرام و مودبانه ادامه داده و خواسته ها و نیازهای خود را به شکل درستی بیان کنید.

کمک گرفتن از روانشناس

در این مورد، حتی می‌توانید از روانشناس نیز کمک بگیرید. در واقع روانشناس بهترین فردی است که می‌تواند بدون سوگیری میان اعضای خانواده قضاوت کرده و به آنها کمک کند. البته که هدف از اینکار پیدا کردن مقصر نیست. بلکه حل مسئله و پیشگیری از قهرکردن است.

افسانه هایی که در مورد قهر با خانواده وجود دارد

 

تصور رویایی در مورد یک خانواده این است که اعضای یک خانواده اصلا با یکدیگر قهر نکرده و هیچ درگیری ندارند. در صورتی که این موضوع اصلا حقیقت نداشته و امکانپذیر نیست. چرا که در هرمکانی که چند نفر باهم هستند؛ قطعا اختلاف نظر نیز وجود خواهند داشت. در این بخش به بررسی برخی از افسانه هایی می‌پردازیم که در مورد قهر با خانواده وجود دارد.

اعضای خانواده به صورت ناگهانی با یکدیگر قهر می‌کنند

✅با مشاهده های خانواده های مختلف در طولانی مدت، به این نتیجه خواهیم رسید که قهر با خانواده به مرور زمان و جمع شدن مشکلات کوچک است که ایجاد می‌شود. پس اصلا موضوع ناگهانی نبوده و یک شبه ایجاد نمی‌شود.

قهر با خانواده موضوعی نادر است

✅قهر با خانواده اصلا موضوع عجیب و یا نادری نیست. همه خانواده ها ممکن است با یکدیگر دچار مشکل شده و حتی قهر کنند.

قهر با خانواده به دلایل واضحی رخ می‌دهد

✅در بیشتر موارد اصلا اعضای خانواده به طور دقیق نمی‌دانند که چرا با یکدیگر قهر کرده اند. چرا که موضوعات کوچک و زیادی آنها را به این مرحله رسانده است.

قهر کردن با خانواده در طی یک تصمیم آنی بروز می‌کند

✅بر اساس پژوهش هایی که در این زمینه انجام شده است؛ مشخص گردید که بیشتر فرزندان به دلیل مسائلی که در گذشته و حتی دوران کودکی رخ داده است؛ قهر می‌کنند. پس قهر با خانواده اصلا موضوع آنی نیست.

سخن پایانی

برای همه ما پیش آمده است که با خانواده خود قهر کنیم. اما این به معنی دوست نداشتن آنها و یا ادامه یافتن این شرایط تا ابد نیست. اما به طور کلی قهرکردن رفتار سالمی محسوب نشده و ممکن است مشکلات بیشتری را ایجاد نماید. از این رو بهتر است در شرایط بحرانی خانواده، از راه های دیگری به جای قهر کردن استفاده کرده و در این مورد حتما از متخصص کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه قهر با خانواده می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس حاصل نمایید.

 

منبع: قهر با خانواده چه آثار و آسیب هایی دارد؟





:: بازدید از این مطلب : 4
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 2 بهمن 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: