نوشته شده توسط : newmiiind

کنترل نوجوان بزرگترین چالش والدین بعد از اتمام دوره کودکی فرزندشان است. ترس از اینکه آیا با رفتارشان در تربیت او اشتباه خواهند کرد یا خیر همیشه همراه والدین خواهد بود. زمانی که فرزندان وارد دوره نوجوانی می‌شوند، والدین باید آمادگی روبرویی با چالش‌های نوجوانان را داشته باشند. نوجوانان نیز با بی تجربگی شاید خطاهای زیادی دچار شوند. برخورد درست و آگاهی، بسیار در روند تربیت و رشد او تاثیرگذار است. زورگویی، تمسخر، نصیحت و دعوا را کنار بگذارید و از راه دوستی با نوجوان خود تعامل برقرار کنید. بهترین روش کنترل نوجوان به صورت غیرمستقیم و درک آنها است. در ادامه شیوه صحیح کنترل نوجوان و عواقب کنترل نادرست را شرح داده ایم.

منبع: کنترل نوجوان | چطور بر کارهای نوجوان نظارت داشته باشیم؟

کنترل نوجوان

احساسی که در اثر کنترل شدن به افراد دست می‌دهد، احساسی ناخوشایند و ناراحت کننده است. که افراد را خشمگین و عصبانی می‌کند. این تغییرات در نوجوانان بیشتر خود را نشان می‌دهد. نوجوانان در دوران بلوغ رفتارهای عجیب و متفاوتی از خود نشان می‌دهند. چه بسا زمانی که متوجه کنترل والدین می‌شوند، اعتماد و نزدیکی به افراد خانواده را از دست می‌دهند. کنترل نوجوان در صورتی که خود او متوجه نشود بهتر از زمانی است که در حضور او انجام شود.

نحوه صحیح کنترل نوجوان

نحوه صحیح کنترل نوجوان به صورت غیر مستقیم درست است. در غیر این صورت، نوجوانتان را از خودتان دور خواهید کرد. در ادامه نحوه صحیح کنترل نوجوان را شرح داده ایم.

1. کنترل از طریق دوستی با نوجوان

اولین و مهم‌ترین راه برای کنترل نوجوان، دوستی و صمیمیت است. زمانی که والدین از در دوستی وارد می‌شوند، نوجوانان حتی با انجام خطا نیز آن را با والدین در میان می‌گذارند. با دوستی، احساس امنیت و حمایت را به فرزندان خود هدیه می‎‌دهید.

2. آموزش صحیح به فرزند

زمانی که از ابتدای تربیت به فرزند خود آموزش دهید که چه رفتار و کاری نادرست یا درست است، رفتار صحیح و درست را در او نهادینه می کنید. البته زمانی که در حال آموزش هستید، دلیل کار اشتباه را توضیح دهید تا کاملا متوجه عواقب رفتار نادرست شوند. با این کار دیگر نیاز به کنترل نوجوان نخواهید داشت. زیرا او در موقعیت های مختلف طبق آموزش شما رفتار خواهد کرد.

3. کنترل از طریق صمیمیت و درک نوجوان

گاهی رفتار و برخورد نوجوانان برای شما غیر قابل توجیه و درک است. اما برخورد و مخالفت با آنها فقط شما را از نوجوانتان دور خواهد کرد. درک این موضوع که نوجوانان در برهه ای از سن هستند که رفتارهایشان برای خودشان مفهوم دار است، بسیار مهم است. با درک و پذیرش فعالیت های نوجوانان به آنها نزدیک خواهیدشد و مسلما کنترل نوجوان در شرایطی که شما را دوست خود بداند، راحت تر است.

4. برخورد ملایم

بزرگترین اشتباه والدین برخورد تند با نوجوانان است. دوران نوجوانی پر از رفتارهای اشتباه است. به جای رفتار تند و تنش زا، به آرامی با نوجوانان برخورد کنید. اگر نامناسب با آنها برخورد شود از شما فاصله می‌گیرند. و زمانی که توقع برخورد مناسب از آنها دارید، به حرف های شما بی توجهی خواهند کرد. پس برای کنترل نوجوان خود رفتار آرام شما بسیار حائز اهمیت است. از پرخاش، ناسزا، تمسخر، توهین و تهمت نوجوانان پرهیز کنید.

5. کنترل نوجوان با وضع قوانین

یکی از روشهای کنترل نوجوان، وضع قوانین است. با مشورت نوجوان خود قوانینی را در خانه وضع کنید. با تبادل نظر و اطلاعات از نوجوانتان، از خواسته ها و قوانین او نیز استفاده کنید. این ترفند شما و فرزندتان را از شرایط راضی خواهد کرد. به علاوه با این روش به نظر و احساسات نوجوانتان نیز احترام گذاشته اید. این گونه خطاهای نوجوانتان کمتر خواهد بود.

6. آشنایی با دوستان

نوجوانی دوره ای است که افراد از دوستان خود بیشتر حرف شنوی دارند. بیشتر رفتار آنها به گونه ای است که توسط دوستان پذیرفته شوند. به همین دلیل اجازه دهید هر چند وقت یکبار نوجوانتان دوستانش را به خانه دعوت کند تا با آنها بیشتر آشنا شوید.

7. تماس تلفنی با نوجوان

زمانی که نوجوانتان با دوستانش به بیرون از خانه می‌رود، حداقل 1 بار با تلفن همراه او تماس برقرار کنید. اما به صورت بازجویانه و دستوری با او صحبت نکنید. طوری رفتارکنید که نگرانیتان رانشان دهید، نه کنترل گری!

8. کمک از روانشناس

استفاده از 7 راهکار بالا ساده نیست! زمانی که شما برای تعامل و کنترل نوجوان اقدام می‌کنید، با چالش های زیادی روبرو خواهید شد. در چنین شرایطی بهتر است از روانشناس نوجوان کمک بگیرید و با مشورت راهکارهای مناسب شخصیت نوجوان خود را آموزش ببینید.

عواقب کنترل غیر اصولی نوجوان

کنترل نوجوانان زمانی که غیر اصولی انجام شود عواقب زیادی را به همراه خواهد داشت. البته که این عواقب به ضرر والدین خواهد بود. در ادامه عواقب کنترل غیر اصولی نوجوانان را شرح داده ایم.

1. افسردگی، اضطراب و بی انگیزگی

کنترل و دعوای همیشگی، به مرور زمان نوجوانان را دچار افسردگی، اضطراب و بی انگیزگی خواهد کرد. کنترل های مداوم رفتار، گوشی تلفن همراه، کیف، اتاق و وسایل شخصی نوجوانان باعث می‌شود که آنها فکر کنند، والدین او را درک نمی‌کنند. برای مثال وقتی هر روز با ورود پدر کنترل گری انجام شود، حتی نزدیک به ساعت حضور پدر نوجوان به شدت احساس اضطراب خواهد گرفت. اینکه والدین به حریم شخصی نوجوان احترام نمی‌گذارند به تدریح سبب افسردگی و بی انگیزگی نوجوان خواهد شد.

2. افت تحصیلی

نوجوانان بر اساس کنترل گری دائم والدین روابط همدلانه و دوستانه خود را با والدین از دست خواهند داد. این رفتار والدین سبب از بین رفتن حس حمایت وهمدلی با اوست. افکاری که نوجوان بر اساس کنترل گری بدست می‌آورد، سبب افت تحصیلی و ناتوانی در ادامه تحصیل خواهد شد.

3. عدم ارتباط با خانواده

خشم و عصبانیتی که نوجوان بر اثر کنترل شدن بدست می‌آورد، حتی با کوچکترین چالش و محرک بروز پیدا می‌کند. دعوا و عصبانیت های مداوم با خانواده سبب دوری نوجوان با والیدن و قطع ارتباط های عاطفی میان آنها خواهد شد.

4. انجام فعالیت های پر خطر

با کنترل نوجوان و کشمکش با او باعث ایجاد درگیری ها و از بین رفتن صمیمیت خواهد شد. نوجوانانی که از طرف خانواده و والدین تحت حمایت قرار ندارند و دائم در حال کنترل هستند، بیشتر از دیگر نوجوانان به سمت مصرف الکل، مواد مخدر و خود زنی سوق پیدا می‌کنند.

کلام آخر

اما بهترین نوع رفتار برای کنترل نوجوان کمک از مشاور و روانشناس است. مرکز مشاوره آواژه به صورت حضوری و تلفنی خدمات روانشناسی به مراجعان ارائه می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه کنترل نوجوان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: کنترل نوجوان | چطور بر کارهای نوجوان نظارت داشته باشیم؟



:: برچسب‌ها: کنترل نوجوان | چطور بر کارهای نوجوان نظارت داشته باشیم؟ ,
:: بازدید از این مطلب : 312
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : چهار شنبه 7 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره روانشناسی در اهواز دغدغه ذهنی برای کسانی است که درگیر مشکل خاصی شده باشند. در واقع کمک‌گرفتن از مشاوره روان‌شناسی یکی از بهترین راهکارها برای مشکلات ما است. مشاورین با استفاده از تخصص و تجربه‌ای که دارند به‌خوبی می‌توانند در موضوعات مختلف به ما کمک کنند. اما قبل از اینکه از هر مشاوره‌ای استفاده کنیم باید با ویژگی‌های این شکل از مشاوره و همین‌طور نشانه‌های یک مرکز مشاوره خوب آشنا باشیم. به همین خاطر در این مطلب سعی می‌کنیم تا بیشتر راجع به مشاوره روانشناسی اهواز و آنچه باید راجع به این موضوع بدانید صحبت کنیم.

منبع: مشاوره روانشناسی اهواز | بهترین روانشناس در اهواز

مشاوره روانشناسی اهواز

اولین سؤال در ذهن بسیاری از ما این است که اصلاً استفاده از مشاوره روانشناسی اهواز به چه دردی می‌خورد؟ خیلی از ما تصور می‌کنیم می‌توانیم مشکلات‌مان را به‌تنهایی یا با کمک‌گرفتن از اطرافیان حل کنیم. اما واقعیت این است که بیشتر وقت‌ها مشکلات به این سادگی برطرف نمی‌شوند. ناتوانی در نگاه‌کردن به موضوع از زاویه دیگر، نداشتن تجربه و همین‌طور بیماری‌های روحی از جمله دلایلی هستند که باعث می‌شوند نتوانید به‌تنهایی مشکلات‌تان را حل کنید. این در حالی است که مشکلات در ذهن ما وجود دارند و انرژی بسیاری می‌گیرند.

هرکدام از ما اگر درگیر بعضی مسائل نباشیم توانایی بیشتری برای زندگی در اجتماع داریم؛ و می‌توانیم به پیشرفت‌های بسیاری دست پیدا کنیم. به همین خاطر حل کردن درگیری‌های ذهنی یا بیماری‌های روحی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام بدهیم. اما این کار بدون کمک‌گرفتن از متخصصین تقریباً غیرممکن است. به همین خاطر بهترین کار این است که وقتی احساس می‌کنید موضوعی ذهن شما را درگیر کرده یا شرایط روحی‌تان به هم ریخته است از یک مشاور کمک بگیرید.

خدمات مراکز مشاوره روانشناسی اهواز

بسیاری از ما می‌دانیم که کمک‌گرفتن از مشاورین بسیار مفید است. اما نمی‌دانیم که برای چه کارهایی می‌توانیم از آن‌ها کمک بگیریم. در حقیقت حیلی مواقع دلیل مراجعه نکردن به مراکز مشاوره این است که ما از خدمات این مراکز آگاهی نداریم. به همین خاطر در این قسمت با یکدیگر راجع به خدمات مراکز مشاوره اهواز صحبت خواهیم کرد. این خدمات به شرح زیر هستند.

1- کمک به حل مسئله

هر موضوعی که ذهن شما را درگیر کرده می‌توانید با مشاورین در میان بگذارید. یکی از مهم‌ترین وظایف مشاوره این است که به شما کمک می‌کند دغدغه‌های ذهنی‌تان را برطرف کنید. مشاورین با استفاده از روش‌های مختلف حل مسئله و تصمیم‌گیری به شما کمک می‌کنند راجع به موضوعی که ذهن‌تان را درگیر کرده به یک نتیجه کلی دست پیدا کنید.

2- مشاوره روانشناسی در اهواز برای درمان بیماری‌های روحی

شناخته‌شده‌ترین کاری که مشاورین انجام می‌دهند درمان بیماری‌های روحی است. بااین‌حال خیلی از ما نمی‌دانیم که درگیر مشکلات روحی شده‌ایم. برای مثال بسیاری از کسانی که درگیر وسواس هستند خودشان را شخصیت‌هایی تمیز می‌دانند. به خاطر داشته باشید که یکی از نشانه‌های مهم بیماری‌های روحی این است که فرد احساس ناراحتی می‌کند؛ و یا باعث ناراحتی دیگران می‌شود. به‌علاوه اگر شما زمان زیادی از روزتان را درگیر یک موضوع خاص هستید، می‌تواند نشانه مشکلاتی در این زمینه باشد. در چنین شرایطی بهتر است از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین به شما کمک خواهند کرد تا بیماری‌های روحی را درمان کنید؛ و در نتیجه انرژی بیشتری برای سایر فعالیت‌های زندگی‌تان داشته باشید.

برای دریافت مشاوره افسردگی کلیک کنید.

3- مشاوره‌های خانواده

مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آیند یکی از موضوعاتی است که ذهن ما را بسیار درگیر می‌کند. خانواده جایی است که همه ما می‌خواهیم در آن آرامش داشته باشیم. اما اختلاف میان اعضا می‌تواند مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد. برای حل مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آید می‌توانید از مشاوره روانشناسی در اهواز استفاده کنید. مشکلاتی مثل اختلاف بین زوجین، درگیری با فرزندان نوجوان و همین‌طور اعتیاد یا بیماری روحی یکی از اعضای خانواده از جمله مشکلاتی هستند که می‌توانید با کمک مشاورین خانواده برطرف کنید. برای دریافت مشاوره خانواده کلیک کنید.

4- مشاوره روانشناسی در اهواز برای کمک به بهترشدن شرایط

مشاوره روان‌شناسی همیشه هم برای رفع یک مشکل نیست. شما می‌توانید با استفاده از این مشاوره‌ها شرایط خود را از آنچه هست بهتر کنید. کمک به پیداکردن استعدادها، راهکارهایی برای ازدواج موفق و بسیاری از مسائل دیگر از جمله موضوعاتی هستند که می‌توانید با کمک‌گرفتن از یک مشاور آنها را برطرف کنید.

5- یادگیری مهارت‌ها

اگر احساس می‌کنید برخی مهارت‌ها را ندارید بهتر است با یک مشاور صحبت کنید. یادگیری قدرت نه گفتن، چگونگی برقراری ارتباط با دیگران، راهکارهایی برای مدیریت استرس و بسیاری از مسائل دیگر از جمله خدماتی هستند که می‌توانید از مشاوره روانشناسی اهواز بگیرید.

6- مشاوره‌های تربیتی

تربیت‌کودک مهم‌ترین وظیفه هر پدر و مادری است. اشتباهات شما در این زمینه می‌تواند مشکلات جدی را برای فرزندتان ایجاد کند. به همین خاطر بهتر است راجع به نیازهای فرزندتان و راه‌های برطرف‌کردن آن از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین با ویژگی‌های روحی هر دوره سنی آشنایی دارند؛ و می‌توانند به شما برای تربیت بهتر فرزندتان کمک کنند.

7- مشاوره اعتیاد

اعتیاد یکی از جدی‌ترین مشکلاتی است که می‌تواند شما یا اطرافیان‌تان را درگیر خودش کند. به‌علاوه بسیاری از معتادان حتی پس از ترک نیز دوباره به‌سوی استفاده از مواد مخدر برمی‌گردند. این موضوع بیش از هر چیز به خاطر این است که مشاوره روانشناسی برای درمان اعتیاد جدی گرفته نمی‌شود. یکی از خدمات مراکز مشاوره این است که به شما کمک می‌کنند در ترک اعتیاد موفق‌تر باشید.

برای دریافت خدمات مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

8- مشاوره روانشناسی در اهواز حل مسائل جنسی

مشکلات جنسی از آن دسته مسائلی هستند که معمولاً راجع به آن‌ها صحبت نمی‌کنیم. بااین‌حال تحقیقات نشان می‌دهد که بخش مهمی از سلامت روان و همین‌طور کیفیت زندگی مشترک ما، به این موضوع مرتبط است. به همین خاطر شاید بهتر باشد راجع به این موضوع با کسی صحبت کنید. خجالت از صحبت‌کردن و همین‌طور آشنا نبودن با راه‌حل‌های علمی از جمله دلایل این است که بسیاری از ما نمی‌توانیم با اطرافیانمان راجع به این موضوع صحبت کنیم. به همین خاطر بهتر است راجع به این مسئله از مشاوره جنسی کمک بگیرید.

سایر خدماتی که می‌توانید از مراکز مشاوره روانشناسی دریافت کنید به شرح زیر است. مشاوره کودک ، مشاوره شغلی ، مشاوره نوجوان ، مشاوره آنلاین ، مشاوره طلاق و..

ویژگی های مرکز مشاوره روانشناسی خوب

مجوز رسمی و نیروهای متخصص

اولین و مهم‌ترین ویژگی یک مرکز مورد تأیید داشتن مجوز رسمی است. نبود این مجوز به معنای آن است که مشاور شما مورد تأیید سازمان نظام روان‌شناسی نیست. به‌علاوه این حق شماست که راجع به تحصیلات، تخصص و پروانه اشتغال مشاورین مرکز نیز اطلاع داشته باشید. پس اگر به دنبال برطرف‌کردن مشکلات هستید در درجه اول به این نکات توجه داشته باشید.

خدمات متنوع و به‌روز

همان‌طور که گفتیم مشکلاتی که شما می‌توانید برای آن‌ها از یک مشاور کمک بگیرید بسیار متنوع هستند. به همین خاطر مرکز مشاوره‌ای که به آن مراجعه می‌کنید نیز باید بتواند همه این نیازها را پوشش بدهد. در غیر این صورت شما مجبور می‌شوید برای هر مشکل از یک مرکز به مرکز دیگر بروید.

برای دریافت مشاوره ازدواج کلیک کنید.

داشتن تجهیزات کافی

این روزها برای بسیاری از مشکلات روحی از دستگاه‌هایی مثل نوروفیدبک یا بیوفیدبک استفاده می‌شود. به‌علاوه استفاده از ابزارهایی مثل انواع تست‌های شخصیتی نیز در مراکز مشاوره روانشناسی اهواز بسیار رایج است. به همین خاطر می‌توان گفت یکی از ویژگی‌های یک مرکز مشاوره خوب این است که تمامی این تجهیزات را داشته باشد.

سخن آخر

مشاوره روانشناسی اهواز یکی از خدماتی است که همه ما در زندگی به آن نیاز داریم. درست مانند مشکلات جسمی که برای پیشگیری یا درمان آن‌ها از یک متخصص کمک می‌گیریم، روان ما نیز به مراقبت نیاز دارد. به همین خاطر بهتر است که هرکدام از ما هرازگاهی از یک مشاور برای بررسی شرایط روحی‌مان کمک بگیریم. بااین‌حال همان‌طور که گفتیم باید دقت داشته باشید که این مراکز ویژگی‌های یک مرکز مشاوره مورد تأیید را داشته باشند. در غیر این صورت شما با مشکلات بیشتری مواجه خواهید شد.

برای دریافت مشاوره روانشناسی در اهواز می توانید از طریق شماره 02191002360 برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس بگیرید.

منبع: مشاوره روانشناسی اهواز | بهترین روانشناس در اهواز



:: برچسب‌ها: مشاوره روانشناسی اهواز | بهترین روانشناس در اهواز ,
:: بازدید از این مطلب : 290
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : سه شنبه 6 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

آموزش سکس از جمله مسائل مهم برای هر زوجی است. باور کنید یا نه، کیفیت رابطه جنسی شما تأثیر مستقیمی روی کیفیت رابطه عاطفی‌تان دارد. به همین خاطر بسیار مهم است که با این بخش از زندگی خود به‌خوبی آشنا باشید. اما بسیاری از مواقع احساساتی مثل خجالت کشیدن، ناآگاهی از نیازهای خود یا طرف مقابل و همین‌طور تابوهای فرهنگی که راجع به سکس وجود دارد باعث می‌شود که ما خیلی به دنبال این موضوع نباشیم. درست به همین خاطر است که درصد بسیار بالایی از زوجین در کشور از زندگی جنسی خود ناراضی هستند. پس اگر شما می‌خواهید جزء این دسته نباشید بهتراست آموزش سکس و بالابردن اطلاعات‌تان در این زمینه را جدی بگیرید. این نکته را هم به خاطر داشته‌باشید که بهترین راه برای رسیدن به این هدف کمک‌گرفتن از یک مشاور متخصص است. برای دریافت مشاوره جنسی کلیک کنید.

منبع: آموزش سکس | سکس یک مهارت آموختنی است

اهمیت آموزش سکس

نیاز به رابطه جنسی یکی از مسائل طبیعی است که درون همه ما وجود دارد. این بخش از زندگی نیز درست مانند ابعاد دیگر آن نیاز به توجه و رسیدگی دارد. همان‌طور که بی‌توجهی به سایر نیازهای ما می‌تواند مشکلاتی را برایمان به همراه داشته باشد بی‌توجهی به مسائل جنسی نیز همین پیامد را خواهد داشت. به‌علاوه رابطه جنسی نقش بسیار مهمی در زندگی مشترک شما خواهد داشت. تحقیقات نشان می‌دهد که یک رابطه جنسی خوب می‌تواند تا حد زیادی علاقه میان طرفین و همین‌طور کیفیت زندگی زناشویی آنها را بالا ببرد. به همین نسبت زندگی جنسی نامناسب مشکلاتی را در رابطه عاطفی شما ایجاد خواهد کرد. پس اگر شما هم می‌خواهید بهترین‌ها را در کنار شریک عاطفی‌تان داشته‌باشید بهتر است به این بخش از زندگی خود توجه کافی داشته باشید.

نحوه صحیح رابطه جنسی

به آراستگی ظاهرتان توجه کنید

اولین مرحله برای داشتن رابطه جنسی باکیفیت این است که به ظاهرتان توجه کنید. چه مردان و چه زنان در نخستین قدم جذب ظاهر شما می‌شوند. رعایت نظافت شخصی، استفاده از عطر و همین‌طور پوشیدن لباس مناسب از جمله نکاتی‌هستند که باید رعایت کنید. ایجاد تنوع در ظاهر و لباس هم می‌تواند بسیار مفید باشد. به‌طورکلی ذهن ما اگر مدت طولانی با یک موضوع در ارتباط‌باشد توجهش را نسبت به آن از دست خواهد داد. پس اگر می‌خواهید همه توجه و نگاه همسرتان را برای خود کنید به تنوع در ظاهرتان توجه داشته باشید.

آموزش سکس | برای شروع رابطه پیش‌قدم بشوید

ما معمولاً شروع رابطه جنسی را موضوعی مردانه می‌دانیم. بسیاری از خانم‌ها از اینکه بخواهند نیاز جنسی خود را ابراز کنند خجالت می‌کشند. اما بهتراست بدانید که باید گاهی همسرتان نیاز و تمایل به سمت خودش را در شما ببیند. این کار احساس بسیار خوبی را در او ایجاد خواهد کرد. این موضوع اختصاص به خانم یا آقا ندارد. همه ما از اینکه بفهمیم طرف مقابل از رابطه جنسی با ما لذت می‌برد خوشحال می‌شویم. پس چه خانم هستید و چه آقا این نکته را به خاطر داشته باشید که همیشه منتظر پیشقدم‌شدن طرف مقابل نباشید؛ و گاهی نیز تمایل خود را به او نشان بدهید.

پیش‌نوازی‌ها را جدی بگیرید

متخصصان معتقدند مهم‌ترین عامل برای یک رابطه جنسی باکیفیت، پیش‌نوازی است. به‌طورکلی دخول زمانی باید اتفاق‌بیافتد که شما و همسرتان به دنبال اوج لذت جنسی هستید. اما قبل از رسیدن به این مرحله می‌بایست به پیش‌نوازی‌ها توجه داشته باشید. این پیش‌نوازی‌ها علاوه بر اینکه احساس خوبی را در شما و طرف مقابل ایجاد می‌کند بدنتان را نیز برای یک رابطه جنسی لذت‌بخش‌تر آماده می‌کند. در آغوش‌گرفتن طرف مقابل، بوسیدن‌یکدیگر، رابطه دهانی و لمس نقاط حساس بدن از جمله مهم‌ترین نکاتی‌هستند که در این زمینه باید رعایت کنید.

آموزش سکس | با همسرتان صحبت کنید

به گفته بسیاری از خانم‌ها و آقایان صحبت‌کردن در طول جنسی تأثیر بسیاری در لذت‌بردن از رابطه و همین‌طور تحریک بیشتر طرف مقابل دارد. شما با این کار به همسرتان نشان می‌دهید که به رابطه‌تان توجه دارید و از آن لذت می‌برید. به‌علاوه او از راه صحبت‌کردن با بسیاری از خواسته‌ها و احساسات شما در طول رابطه بیشتر آشنا خواهد شد.

به خواسته‌ها و نیازهای یکدیگر احترام بگذارید

بی‌توجهی به نیازها و خواسته‌هایی که ما یا طرف مقابل داریم بزرگ‌ترین آسیبی است که می‌توانید به رابطه جنسی خودتان بزنید. این کار باعث‌می‌شود آن‌طور که باید از این رابطه لذت نبرید. پس سعی کنید بدون خجالت خواسته‌هایتان را به طرف مقابل بگویید؛ و همچنین به نیازهای او نیز توجه داشته باشید. بسیاری از خانم‌ها یا آقایان فکرمی‌کنند که اگر خواسته‌های واقعی خود را در رابطه جنسی نشان بدهند بسیار زشت خواهد بود. یا ممکن‌است دید طرف مقابل درمورد آنها تغییر کند. اما این نکته را به خاطر داشته باشید که قرار نیست نیازهای جنسی کسی را بی شخصیت کند. رابطه جنسی شخصی‌ترین و صمیمی‌ترین ارتباطی است که ما با همسرمان برقرار می‌کنیم. دراین‌رابطه مهم‌ترین نکته این است که شخصیت‌ها و خودداری‌هایی که در طول روز دارید را کنار بگذارید و بدون هیچ‌گونه محدودیتی با شریک جنسیتان ارتباط برقرار کنید.

آموزش سکس | استرس را از فضای رابطه دور کنید

استرس را می‌توانیم مهم‌ترین دلیل اختلالات جنسی در خانم‌ها و آقایان بدانیم. پس تا جای ممکن سعی کنید فشارهای روانی را از رابطه جنسی‌تان دور نگه دارید. داشتن رابطه جنسی در شرایط زمانی و مکانی مناسب، تحت‌فشار نگذاشتن طرف مقابل و به‌خصوص پیش‌نوازی‌ها تأثیر بسیاری در آرام‌کردن فضای رابطه جنسی دارند.

بعد از رابطه جنسی، ارتباط برقرار کنید

برخلاف تصور بسیاری از خانم‌ها و آقایان رابطه جنسی نباید بعد از ارگاسم پایان پیدا کند. در آغوش گرفتن طرف مقابل بعد از رابطه، بیان احساسات خود راجع به تجربه‌ای که داشتید و صحبت‌های محبت‌آمیز می‌تواند کیفیت رابطه شما را چندبرابر کند. اگر شما از آن دسته کسانی هستید که بعد از رابطه جنسی برای مدتی نیاز به تنهایی دارید بهتر است راجع به این موضوع با همسرتان صحبت کنید. سعی کنید با هم به یک توافق دونفره برسید. یادتان باشد به همان اندازه که شما به چند لحظه تنهایی نیاز دارید شریک جنسی شما نیز به حضورتان نیاز دارد.

مشاور درباره چه کمکی به شما خواهد کرد؟

وقتی به خیلی از خانم‌ها یا آقایان می‌گوییم که رابطه جنسی نیاز به آموزش و توجه دارد برایشان عجیب است. بسیاری از ما فکرمی‌کنیم به‌صورت غریزی برقراری رابطه جنسی را بلد هستیم؛ و به همین خاطر نیازی به آموزش نداریم. اما واقعیت این است که شما برای داشتن یک رابطه مطلوب باید از خواسته‌ها و نیازهای جنس مخالفتان آگاهی کامل داشته باشید. این در حالی است که بسیاری از ما هیچ شناختی از طرف مقابلمان نداریم. این شرایط باعث می‌شود خیلی اوقات رابطه جنسی و به‌خصوص اولین رابطه‌های ما تجربه لذت‌بخشی نباشند. و در نتیجه شاید احساس منفی اولین تجربه برای همیشه با شما باقی بماند.

برای رفع مشکلات جنسی پس از ترک اعتیاد کلیک کنید.

باتوجه‌به آنچه گفتیم توصیه می‌کنیم در هر مرحله از زندگی جنسیتان که هستید صحبت با یک مشاور متخصص را در اولویت برنامه‌هایتان قرار بدهید. مشاورینی که در زمینه رابطه جنسی تخصص دارند به‌خوبی می‌توانند شما را از هرآنچه می‌بایست در یک رابطه رعایت کنید آگاه کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه آموزش سکس می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

 

سؤالات متداول

برای آموزش سکس باید از چه متخصصی کمک بگیریم؟

مشاوره‌های پیش از ازدواج، مشاوره خانواده و به‌خصوص مشاوره با متخصصین مسائل جنسی یا سکس‌تراپ از جمله زمینه‌هایی هستند که می‌توانند در این موضوع به شما کمک کنند.

منبع: آموزش سکس | سکس یک مهارت آموختنی است



:: برچسب‌ها: آموزش سکس | سکس یک مهارت آموختنی است ,
:: بازدید از این مطلب : 39
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

والدین وابسته چه کسانی هستند و چه ویژگی‌هایی دارند؟ آیا تابه‌حال به جواب این سؤال فکر کرده‌اید؟ این گروه از پدر و مادرها مشکلات بسیاری را در زندگی خود و فرزندانشان ایجاد می‌کنند. ازدست‌دادن سلامت روان و همین‌طور ناتوانی در توجه به جنبه‌های دیگر زندگی از رایج‌ترین این مشکلات هستند. اما نکته اینجاست که والدین وابسته معمولاً این کار را عمداً انجام نمی‌دهند. بلکه ضمیر ناخودآگاه‌شان آنها را به سمت وابسته بودن به دیگران می‌کشاند. با همه این‌ها خبر خوب این است که شما می‌توانید این مشکل را در خانواده‌تان حل کنید. ما در این مطلب مشکل وابستگی والدین و ابعاد مختلف آن را بررسی خواهیم کرد. پس اگر شما هم درگیر این مشکل شده‌اید تا پایان همراه ما باشید. وحتما برای دریافت مشاوره خانواده کلیک کنید.

منبع: والدین وابسته | وابستگی والدین به فرزندان در بزرگسالی

والدین وابسته

تعلق خاطر و دوست داشتن فرزندان احساسی است که همه پدر و مادرها دارند. اما این احساس در بعضی از آن‌ها یک حالت بیمارگونه پیدا می‌کند. در حقیقت این پدر و مادرها فراموش می‌کنند که فرزندشان اگرچه یک جنبه بسیار مهم، اما فقط یک جنبه از زندگی آنهاست. همین مسئله باعث می‌شود که فرزند تبدیل به کل دنیای آنها شود؛ و این شروع وابستگی به فرزندان است.

نکته اینجاست که این رفتار اشتباه در فرهنگ کشور ما گاهی اوقات به‌خوبی تعبیر می‌شود. یعنی بسیاری از ما والدین وابسته را پدر و مادری نمونه می‌دانیم که خیلی خوب از فرزندشان مراقبت می‌کنند. اما باید بگوییم که وابستگی، از هر نوع آن آسیب‌زاست. حتی اگر شما به فرزند خودتان وابسته باشید! به همین خاطر اگر نشانه‌های این مشکل را در خود یا پدر و مادرتان احساس می‌کنید بهتر است برای تغییر اوضاع کاری انجام بدهید. در غیر این صورت مرور زمان همه چیز را بدتر خواهد کرد.

نشانه های والدین وابسته

  • تمامی هویت و عزت‌نفس این افراد در پدر یا مادر بودن خلاصه می‌شود. آنها بدون وجود این نقش، چیز دیگری برای تعریف کردن خودشان ندارند.
  • محبت‌های افراطی
  • تحمل دور شدن از فرزندشان را ندارند.
  • کنترل گری و دخالت بیش از اندازه در زندگی فرزندان
  • همه کارهای فرزندشان را به جای او انجام می‌دهند.
  • اگر فرزندان مطابق میل آن‌ها عمل نکنند به‌خوبی می‌توانند احساس گناه را به آنها القا کنند.

علل وابستگی والدین‌

تربیت اشتباه دوران کودکی

یکی از دلایلی که وابستگی والدین به فرزندان را بالا می‌برد گذشته آنهاست. اینکه پدر و مادرها در زمان کودکی چقدر توجه و محبت دریافت کرده‌اند بسیار مهم است. بعضی اوقات آنها دارند همه تلاششان را می‌کنند تا بی‌محبتی که از والدین خود دریافت کرده‌اند را جبران کنند. گاهی اوقات نیز شرایط برعکس است. بعضی از پدر و مادرها خودشان هم درگیر والدین وابسته بوده‌اند. این موضوع باعث می‌شود تا وابستگی به فرزندان تنها سبک رفتاری باشد که بلد هستند.

والدین وابسته | ترس از تنهایی

ترس از تنهایی دلیل بسیاری از وابستگی‌هاست. همه ما وقتی احساس کنیم زندگی‌مان بدون وجود فردی خاص خالی و ترسناک می‌شود طبیعتاً بیش از حد به او توجه خواهیم کرد.

زندگی‌های خالی از برنامه

بعضی از والدین و به‌خصوص مادران خانه‌دار هیچ اشتغالی به غیر از فرزندان در زندگی ندارند. همین مسئله باعث می‌شود که توجه و تمرکز آن‌ها به جای تقسیم شدن روی مسائل مختلف فقط درگیر یک موضوع باشد. و در نتیجه بیش از حد به همان یک موضوع اهمیت می‌دهند.

والدین وابسته | مشکلات شخصیتی

وابستگی ویژگی شخصیتی بسیاری از خانم‌ها و آقایان است. مشکلاتی مانند اعتمادبه‌نفس و عزت‌نفس پایین یا احساس دوست‌داشتنی نبودن از جمله مسائلی هستند که باعث می‌شود یک نفر به‌طورکلی در روابط خود با دیگران بیش از حد به آن‌ها وابسته شود.

بارداری‌های سخت

روزهای سخت ما را حساس می‌کنند! به همین خاطر فرزندانی که بعد از تلاش‌های بسیار برای بارداری و زایمان به دنیا می‌آیند یا در کودکی بیماری‌های سختی را پشت سرگذاشته‌اند معمولاً جور دیگری برای پدر و مادر عزیز هستند. در چنین شرایطی والدین معمولاً توجه خاصی به این فرزند خود دارند. و همین مسئله دلیلی برای وابستگی می‌شود.

والدین وابسته | تک‌فرزندی

داشتن تنها یک فرزند می‌تواند یکی از دلایل وابستگی‌های بیش از حد باشد. وقتی ما چند فرزند داشته باشیم طبیعتاً توجهمان بین همه آنها تقسیم می‌شود. اما وقتی خانواده فقط یک فرزند داشته باشد همه توجه و محبت به سمت همان یک فرزند می‌رود.

 

پیامدهای وابستگی والدین‌

چرا می‌گوییم وابستگی والدین به فرزندان موضوع خیلی خوبی نیست؟ پاسخ این سوال ساده است. زیرا این مسئله مشکلاتی را هم برای والدین و هم برای فرزندشان به دنبال خواهد داشت. در ادامه مهم‌ترین آسیب‌های وابستگی والدین را شرح داده‌ایم.

مشکلات سلامت روان

اولین آسیبی که وابستگی هم برای والدین و هم فرزندان به دنبال دارد مشکلات روحی است. وقتی وابستگی در یک رابطه بالاباشد طبیعتاً آزادی و استقلال عمل به همان اندازه کم خواهد شد. این موضوع‌می‌تواند فشار روانی بسیاری را برای هر دو طرف ایجاد کند. با بزرگ‌شدن فرزندان شرایط بدتر می‌شود. چرا آن‌هامی‌خواهند یک زندگی مستقل داشته باشند. در این شرایط خطر مشکلاتی مثل افسردگی در والدین بالا می‌رود. درعین‌حال فرزندان نیز ممکن‌است از رفتار خودشان احساس گناه داشته باشند. و این موضوع فشار روانی بسیاری را برای آن‌ها ایجاد خواهد کرد.

ازدست‌دادن فرصت‌های زندگی

وقتی بیش از حد به یک مسئله توجه می‌کنیم از سایر جنبه‌ها غافل خواهیم شد. این موضوع در ابعاد بسیاری بزرگی برای والدین وابسته اتفاق می‌افتد. وقتی شما همه زندگی و انرژی‌تان را برای فرزندتان بگذارید طبیعتاً به بخش‌های دیگر زندگی مثل روابط اجتماعی و تفریحات شخصی بی‌توجه بوده‌اید. این موضوع می‌تواند در آینده احساس پشیمانی و ضرر کردن را در شما ایجاد کند.

اعتمادبه‌نفس پایین در فرزندان

والدین وابسته معمولاً بیش از حد از فرزندشان مراقبت می‌کنند. همین موضوع باعث‌می‌شود که فرزند آنها به اندازه همسالانش با محیط بیرون و چالش‌های آن مواجه نشده باشد. در چنین شرایطی این افراد طبیعتاً اعتمادبه‌نفس پایینی خواهند داشت. ونمی‌توانند مشکلات را به‌تنهایی حل کنند.

راهکارهای غلبه بر والدین وابسته

به زندگی‌تان معنا بدهید

اولین و بهترین راهکار این‌است که برای زندگی دنبال معنا و مفهوم باشید. یادتان‌باشد فرزندان ما بسیار عزیز هستند و توجه به آن‌ها وظیفه هر پدر و مادری است؛ اما شما در پدر یا مادربودن خلاصه نمی‌شوید. برای بخش‌های مختلف زندگی‌تان برنامه بریزید. این کار به شما کمک خواهدکرد تا از وابستگی به فرزندان خود دور شوید.

افکار و احساساتتان را کنترل کنید

خیلی وقت‌ها پدر و مادرها احساس می‌کنند اگر بیش از حد از فرزندشان مراقبت نکنند یا همیشه با او در تماس نباشند به این معناست که پدر و مادر خوبی نیستند. در حقیقت آن‌ها وابستگی را به معنای علاقه زیاد به فرزند می‌دانند. و این برای‌شان این معنی رادارد که والدین بسیار خوبی هستند. به همین خاطر وقتی‌می‌خواهند کمی هم به زندگی خود برسند احساسات منفی را تجربه می‌کنند. اگر شما هم درگیر این مسئله شده‌اید بهتراست راهکاری برای مدیریت و تغییر افکار و احساساتتان پیدا کنید.

مستقل شدن فرزندان

اگر بیش از حد به فرزند خود وابسته هستید یا برعکس والدینی دارید که به شما وابسته هستند تلاش برای استقلال بهترین راه‌حل است. از عادت‌ها و رفتارهای کوچک شروع‌کنید و به‌تدریج فاصله را بیشتر کنید. یادتان‌باشد که عادت‌های جدید به‌سادگی شکل نمی‌گیرند و در این راه بارها ممکن است به نقطه آغازبرسید یا احساس کنید هیچ پیشرفتی ندارید. بهتراست در این موقعیت‌ها صبور باشید و برای رسیدن به هدف‌تان به تلاش ادامه دهید.

برای دریافت مشاوره در زمینه والدین وابسته می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

 

 

 

سؤالات متداول

چطور می‌توانم وابستگی پدر و مادرم به خودم را کم کنم؟

برای این کار بهتر است برنامه‌هایی برای زندگی شخصی‌تان بریزید و به آن‌ها عمل کنید. از این طریق شما به‌تدریج از خانواده فاصله متعادل تری می‌گیرید و آن‌ها نیز به وضعیت جدید عادت می‌کنند.

منبع: والدین وابسته | وابستگی والدین به فرزندان در بزرگسالی



:: برچسب‌ها: والدین وابسته | وابستگی والدین به فرزندان در بزرگسالی ,
:: بازدید از این مطلب : 318
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

حمله پانیک یا وحشت زدگی به معنای حمله شدید و حاد از حس ترس و اضطراب خبر می‌دهد. احتمالا با حضور در اجتماع با این اختلال رو به رو شده باشید. با دیدن حمله شاید بترسد و استرس بر شما غلبه کند. حملات وحشت زدگی نوعی اختلال با اضطراب بسیار شدید و هراس است. در تشدید این اختلال مواد غذایی و داروها نیز نقش اساسی دارند. در ادامه مقاله در رابطه با نشانه ها، علائم، تشخیص و مواد غذایی مضر توضیح دادیم. برای دریافت خدمات مشاوره استرس کلیک کنید.

منبع: حمله پانیک | نشانه ها، علل و تشخیص حملات پانیک

نشانه های حمله پانیک

حملات پانیک شامل دو بخش است: حمله جسمی و حمله روانشناختی. گاهی افراد حداقل 4 مورد از نشانه های زیر را در حملات پانیک تجربه می‌کنند. نشانه های حملات جسمانی به شرح زیر هستند.

  • تعریق شدید
  • احساس خفگی
  • درد قفسه سینه
  • خواب رفتگی عضلات
  • تنفس شدید
  • لرزش بدن
  • حالت تهوع
  • سرگیجه
  • افزایش ضربان قلب
  • سوزن سوزن شدن بدن
  • احساس گرما

نشانه های روانشناختی عبارتند از:

  • غیر واقعی تلقی کردن خود
  • ناتوانی در کنترل، ترس از دیوانگی و فرار از موقعیت
  • احساس مرگ و انجام فعالیت های خارج از کنترل
  • مایل به خودکشی

همچنین به درد گردن و سر درد نیز می‌توان اشاره کرد.

علل حمله پانیک

علل حملات پانیک مشخص نیست. اما عوامل زیستی، ژنتیکی و اجتماعی نیز نقش دارند.

عوامل زیستی: یکی از دلایل بروز این اختلال ژنتیک است. برای مثال حملات پانیک در دوقلوهای یک تخمکی بیشتر از دوقلوهای تک تخمکی است.

عوامل زیستی: مواد شیمیایی در مغز یکی از علل زیستی این اختلال است.

عواما اجتماعی: تکانه های اضطراب در طول زندگی ما با تجربه های اضطراب آور و شدیدترشدن باعث بروز حملات پانیک می‌شوند. آزار جنسی، استرس شدید و اضطراب در محیط های اجتماعی نمونه های علل اجتماعی هستند.

حملات پانیک در مکان ها و موقعیت‌های متفاوتی رخ می‌دهد. عموما در مکان های پراضطراب و پرتنش اتفاق می‌افتد. وجود اختلالات خلقی مانند اضطراب و افسردگی عامل دیگر این حملات می‌باشند.

استرس طولانی مدت، بیماری تنفسی و قلبی، تیروئید، استفاده از الکل و مواد، نیکوتین، کافئین و برخی داروهای عوارض دار علل دیگری از این حملات هستند.

حملات پانیک در خواب نیز رخ می‌دهد. و فرد با حس ترس و وحشت‌زدگی بیدار می‌شود.

عوامل تشدید کننده حملات پانیک

اگر افرادی که در معرض حملات پانیک هستند شاید با برخی نشانه ها و عوامل حملات آنها بیشتر شود. عوامل تشدید کننده حاوی استرس و اضطراب شدیدی هستند.

عواملی که باعث تشدید حملات پانیک می‌شوند به دو دسته عوامل اجتماعی و عوامل خوراکی تقسیم می‌شوند.

عوامل اجتماعی عبارتند از: طلاق، مهاجرت، ازدواج و شکست عشقی

عوامل خوراکی عبارتند از: مصرف داروها با عوارض جسمانی، مصرف قهوه و کافئین و ورزش کردن

اقدامات پیشگیرانه حمله پانیک

کسانی که حملات زیادی تجربه کرده اند اغلب می‌دانند که در چه مکان هایی حملات رخ می‌دهد. در آن موقعیت ها با حمله مقابله می‌کنند. اما چند راهکار برای پیشگیری توضیح داده ایم.

1.تنفس خود را کنترل کنید. تمرین تنفس دم و بازدم عمیق را انجام دهید.

2.به درمانگر مراجعه کنید. تشخیص حملات پانیک بر عهده درمانگر است.

3.زمانی که احساس حمله کردید، با اطرافیان یا کسی که به او اعتماد دارید صحبت کنید.

4.با مجوز درمانگر خود یک رشته ورزشی انتخاب کنید. ورزش مزاج شما را تغییر می‌دهد. باعث کاهش اضطراب می‌شود.

5.تغییر سبک زندگی باعث کاهش اضطراب شما می‌شود. سبک زندگی خود را سالم کنید و از موقعیت ها و وعده های غذایی ضطراب آور دوری کنید.

6.از حملات پانیک جلوگیری نکنید. زمانی که در مکان‌های اضطراب‌آور مانند مرکز خرید دچار حملات پانیک می‌شوید، از آن مکان ها دوری نکنید. اجازه دهید که حمله پانیک رخ دهد و پس از تمام شدن به زندگی روزمره خود بازگردید.

سیر بیماری

این اختلال معمولا در اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی رخ می‌دهد. اما در برخی نمونه ها از کودکی، میانسالی یا اوایل نوجوانی نیز مشاهده شده است.

بیماری های همزمان با وحشت زدگی

افرادی که حملات پانیک دارند اغلب اختلالات دیگری نیز تجربه می‌کنند. در معرض خطر ابتلا به وسواس، اضطراب، اختلالات خلقی و پرخوری و مصرف مواد هستند. برای آشنایی با سایر انواع اختلالات اضطرابی کلیک کنید.

تشخیص حملات پانیک

شروع حملات پانیک ناگهانی است به تدریج اتفاق می‌افتد.

حدود 5 تا 20 دقیقه زمان می‌برد اما در 10 دقیقه به اوج خود می‌رسد.

شاید چندین بار در یک روز و گاهی هفته ای یک بار رخ دهد.

حملات بعد از 30 دقیقه به طور کل ناپدید می‌شوند.

نخستین حمله پانیک خود به خودی است. اما گاهی نیز حملات پانیک در طی فعالیت‌های ورزشی، فعالیت جنسی یا آسیب های هیجانی نیز رخ می‌دهد.

افرادی که دچار سایر اختلالات روانی مثل استرس پس از سانحه، اضطراب اجتماعی، اختلال وسواس فکری-عملی هستند، احتمال زیاد حملات پانیک را نیز تجربه می‌کنند.

غذاهای مضر برای حملات پانیک

غذاها و نوشیدنی هایی وجود دارند که موجب افزایش اضطراب در فرد می‌شوند. کافئین، الکل، قهوه و داروهای اضطراب آور برای کسی که دچار این اختلال است مضر می‌باشد.

کلام آخر

با مطالعه مقاله اطلاعات کافی از نشانه ها و علائم بدست آورده اید. تشخیص حملات پانیک و درمان آن بر عهده روانشناس و درمانگر است. هرگز خود‌درمانی و دگر‌درمانی نکنید. مرکز مشاوره آواژه از خدمات حضوری و تلفنی برخوردار است. شما عزیزان برای ارتباط با متخصصین با تجربه آواژه با شماره تلفن های درج شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه حملات پانیک می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: حمله پانیک | نشانه ها، علل و تشخیص حملات پانیک



:: برچسب‌ها: حمله پانیک | نشانه ها، علل و تشخیص حملات پانیک ,
:: بازدید از این مطلب : 288
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 3 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

ترس از گربه یا گربه هراسی یکی از اختلالات روانشناختی از نوع هراس های بیمارگون است. احتمالا در اطرافیان خود کسانی را دیده‌اید که با مشاهده گربه دچار وحشت و اضطراب می‌شوند. شاید هم خود دچار ترس از گربه هستید و در جستجوی درمان این اختلال باشید. افراد دچار ترس از گربه از حضور در مکان‌هایی که گربه دارد اجتناب می‌کنند. پارک، رستوران های حیاط دار، پیاده روی و سایر فعالیت ها برای این افراد ناممکن می‌شود. برای درمان ترس از گربه حتما به روانشناس مراجعه کنید و خود درمانی نکنید. در ادامه نشانه، علل و انواع درمان ترس از گربه را شرح داده ایم. برای دریافت مشاوره استرس کلیک کنید.

منبع: ترس از گربه | علائم ، علت و درمان گربه هراسی

ترس از گربه

گربه هراسی یکی از عمده فوبیاهای موجود است. انسان‌های زیادی با مشاهده گربه ترس از چنگ خوردن، گازگرفتن یا مردن دارند. در شرایط خیلی شدید حتی با فکر کردن به گربه فرد دچار ترس و اضطراب می‌شود.

ترس از گربه در زندگی روزمره اختلال ایجاد می‌کند. افرادی که گربه هراسی دارند، از مکان‌ها و موقعیت هایی که گربه حضور داشته باشد دوری می‌کنند. از حضور در پارک، قدم زدن در خیابان، حیاط رستوران ها اجتناب می‌کنند. اگر حیوان خانگی دوستان گربه باشد. از رفتن به منزل او خودداری می‌کنند. نشانه های ترس از گربه عبارتند از: تعریق زیاد، خفگی، لرزش بدن، حالت تهوع و غیره. در ادامه توضیحات بیشتری درباره نشانه، علل و درمان ترس از گربه آورده‌ایم.

علائم ترس از گربه

علائم ترس از گربه بیشتر از 6 ماه در فرد ادامه دارد. در ادامه به تعدادی از نشانه ها اشاره کرده ایم.

  • تعریق شدید
  • ضربان شدید قلب
  • لرزش بدن
  • خشکی دهان
  • اضطراب شدید
  • بی حسی
  • تنگی نفس
  • سرگیجه
  • حالت تهوع
  • معده درد
  • ابهام در گفتگو
  • تلاش برای قرار نگرفتن در موقعیت هایی که گربه حضور دارد
  • ترس از مردن

دلایل ترس از گربه

علل فوبیای گربه به طور دقیق مشخص نیست. اما تعدادی از عواملی که موجب ترس از گربه می‌شود به شرح زیر هستند.

1.وراثت

وراثت یعنی تعریف RNA از DNA. که یکی از عوامل فوبیای گربه وراثت است. اگر پدر، مادر یا هردو فوبیای گربه داشته باشند، این فوبیا از طریق وراثت و ژنتیک به فرزند منتقل می‌شود و اینگونه فرزند از زمان کودکی تا درمان از گربه هراس دارد.

2. ترس از گربه بدلیل تقلید از والدین

برخی از والدین با مشاهده گربه دچار وحشت شوند. کودکان با تقلید رفتار ترس از والدین با هر بار مشاهده گربه وحشت زده می‌شوند. برای مثال: مادر با دیدن گربه جیغ می‌زند. بنابراین، فرزند با هر بار مشاهده گربه به تقلید از مادر جیغ می‌زند.

3. خاطرات بد کودکی

اگر فرد در کودکی مورد حمله گربه قرار گرفته باشد. یا شاید مشاهده گر حمله گربه به یک انسان بوده باشد. در طول زندگی با دیدن گربه وحشت و از آن دوری می‌کند.

4. نداشتن آگاهی

گاهی افراد با عدم آگاهی از خصوصیات گربه‌ها دچار وحشت می‌شوند. گازگرفتن، مورد حمله‌ واقع‌شدن توسط گربه‌سان ها یکی از دلایل ترس است. برخی باورهای خرافی مثل بد یمنی گربه سیاه موجب ترس از آنان می شود.

5. آموزش نادرست

گاهی کودکان با مشاهده فیلم یا کارتونی که در آن از گربه می‌ترسند آموزش می‎بیند زمانی که گربه را دید باید بترسد، فریاد بزند و فرار کند. آموزش نادرست به فرزند موجب ایجاد فوبی گربه در تمام دوران زندگی می‌شود. معمولا گربه هراسی ریشه در دوران کودکی دارد. که وراثت یا فوبیای گربه والدین باعث ایجاد این ترس در فرزندان می‌شود.

درمان ترس از گربه

آکروفوبیا به‌مرور زمان نه‌تنها درمان پیدا نمی‌کند، بلکه پیشرفت نیز خواهد کرد و در بسیاری از مواقع به‌جایی می‌رسد که فرد حتی از فکر کردن به موقعیتی که گربه دارد، دچار اضطراب می‌شود. به همین خاطر بهتر است برای درمان این بیماری اقدامات خاصی صورت بگیرد. برای آشنایی با درمان فوبیا کلیک کنید. متخصصین روانشناسی با توجه به شرایط جسمی، سابقه بیماری و همین‌طور شدت بیماری از درمان‌های مختلفی استفاده خواهند کرد، اما برخی از شایع‌ترین درمان‌ها برای ترس از گربه عبارت‌اند از:

حساسیت زدایی منظم

یکی از روش های درمان شناختی حساسیت زدایی منظم است. در حساسیت زدایی منظم، درمانگر روش های آرمیدگی را به درمانجو آموزش می‌دهد. در این روش از کمترین مراحل اضطراب تا شدیدترین مراحل لیست تهیه می‌کنیم و سلسله مراتب را تصور می‌کنیم. درمانجو همراه با درمانگر تمامی مراحل درمان را پیش می‌برد.

غرقه سازی (مواجهه سازی)

مواجهه درمانی موثرترین درمان‌ برای فوبی‌های خاص است. یکی از روش های مواجه درمانی، غرقه سازی است. در روش غرقه سازی مراجعه کننده توسط روانشناس از موقعیت های کم اضطراب با حضور گربه شروع می‌کند و تا موقعیت های پر اضطراب پیش می‌رویم.

در تمامی این مراحل درمانگر کنار بیمار حضوریافته و استرس او را کاهش می‌دهد.

واقعیت مجازی

در درمان بسیاری از فوبیاها از واقعیت مجازی استفاده می‌کنند. ترس از گربه یکی از فوبیاهایی است که با واقعیت مجازی امکان پذیر است. در درمان واقعیت مجازی از کنسول های مجازی با عینک های سه بعدی استفاده می‌کنند. صفحه نمایش‌های این کنسول‌ها فضاها (پارک با گربه، خیابان و …) را بازسازی می‌کند.

درمان‌های شناختی-رفتاری

یکی از کارآمدترین روش‌های روان‌درمانی برای بلند هراسی درمان شناختی-رفتاری است. در این روش درمانگر افکار منفی بیمار مثل سوءتعبیری که از نشانه‌های جسمانی دارد و یا ترس از اینکه در مکان‌های گربه‌دار دچار اضطراب و مشکل می‌شود را هدف قرار داده و به وی کمک می‌کند تا این تصورات را با افکار واقع‌بینانه‌تری جایگزین نماید.

تمرین‌های آرام‌سازی

در طی روان‌درمانی علاوه بر اینکه روی رفتارها و تفکر بیمار تمرکز می‌شود روش‌هایی نیز برای کنترل هیجانات به او آموزش داده خواهد شد. درمانگران با استفاده از تکنیک‌های ریلکسیشن یا تنفس عمیق به فرد کمک می‌کنند که در حین اضطراب احساسات خود را کنترل کند تا دچار حمله شدید وحشت‌زدگی نشود. برای انجام تمرینات ریلکسیشن کلیک کنید.

درمان‌های دارویی

داروهای ضد اضطراب توانایی نسبتاً خوبی در متوقف کردن حملات‌پانیک و درنتیجه ترس از حضور در فضاهای بلند دارند. بااین‌حال این داروها تنها تا زمانی که استفاده می‌شوند، می‌توانند مفید باشند و پس از کم کردن یا قطع مصرف دیر یا زود نشانه‌ها بازخواهند گشت. علاوه بر این برخی از داروها مثل آلپرازولام که برای درمان این بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرند باعث وابستگی و اعتیاد می‌شوند. به همین خاطر نمی‌توان برای طولانی‌مدت از آن‌ها استفاده کرد. درنتیجه متخصصین معتقدند برای درمان کامل آکروفوبیا استفاده از داروها و روان‌درمانی می‌بایست در کنار هم مورداستفاده قرار بگیرند. برای آشنایی با نشانه های حمله پانیک کلیک کنید.

اما داروهایی برای کم کردن علائم اضطراب و استرس طبق نظر روانپزشک استفاده می‌شود که عبارتند از: بنزودیازپین ها، مسدودکننده های بتا و دی سیکلوسرین

کلام آخر

با مطالعه این مقاله از نشانه ها، علل و درمان های ترس از گربه آشنا شده اید. درمان های ترس از گربه باید همراه با متخصص و روانشناس صورت بگیرد. خود و دگردرمانی نکنید و برای کمک به روانشناس مراجعه کنید. متخصصین مرکز مشاوره آواژه به شما کمک می‎کنند روند بهبودی‌تان سرعت بخشد. می‎توانید از خدمات مرکز مشاوره ما به صورت حضوری و تلفنی بهره‌مند شوید. برای ارتباط، با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ترس از گربه می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

منبع: ترس از گربه | علائم ، علت و درمان گربه هراسی



:: برچسب‌ها: ترس از گربه | علائم ، علت و درمان گربه هراسی ,
:: بازدید از این مطلب : 323
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : جمعه 2 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

برخورد با شخصیت وابسته به گونه‎های مختلفی امکان پذیر است. افراد مبتلا به این اختلال، وابستگی افراطی به اشخاص مورد علاقه‌شان دارند. شخصیت‌های وابسته اعتماد به نفس کمی دارند و از متکی نبودن به خود رنج می‌برند. رفتارهای اطرافیان کمک بزرگی در کاهش استرس و وابستگی این افراد می‎کند. راجع به برخوردهای گوناگون با این اشخاص در مقاله توضیح دادیم که کمک کننده روابط شما با شخصیت وابسته است. در ادامه مقاله همراه ما باشید.

منبع: برخورد با شخصیت وابسته | بهترین شیوه رفتار با شخصیت وابسته

مروری بر شخصیت وابسته

افراد مبتلا به اختلال شخصیت وابسته بصورت افراطی به دیگران وابسته هستند و در تنهایی احساس ناراحتی و درماندگی می‎کنند. با جرات نیستند و قدرت ابراز وجود ندارند. حاضر به انجام کارهای که خود دوست ندارد اما دیگران می‎پسندند. این حالت از اوایل بزرگسالی (18 سالگی) رخ می‌دهد و تشخیص آن بر عهده متخصص روانشناس می‌باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص علائم و نشانه‌های این اختلال روی اختلال شخصیت وابسته کلیک کنید.

برخورد با شخصیت وابسته

کسانی که شخصیت وابسته دارنداز اعتماد به نفس کمی برخوردار هستند. قدرت تصمیم‎گیری ندارند و هراس از دست‌دادن فرد مورد علاقه‌شان را دارند. تمامی راه های برخوردی که توضیح دادیم کمک به کاهش وابستگی و افزایش اعتماد به نفس این افراد می‎شود. در ادامه مقاله انواع برخورد با این اشخاص را نام برده‎ایم.

آموزش قدرت نه گفتن

افرادی که شخصیت وابسته دارند برای ناراحت و دور نکردن افراد از خود قدرت نه گفتن ندارند. هنگام برخورد با این افراد به آنها اطمینان دهید که از او دور نمی‌شوید و خواهش کنید صادقانه از انجام کار یا صحبت راجع به مسائلی که اذیتشان می‌کند سخن نگویند و از کلمه نه استفاده کنند.

برخورد با شخصیت وابسته | جلوگیری از وابستگی و مستقل بودن

اگر در خانواده و اعضای خانه خود فردی با شخصیت وابسته می‌شناسید آنها را تشویق کنید به کار کردن، استقلال مالی و تنها بیرون رفتن. این افراد با حس استقلال و انجام کارهایشان به توانایی‌های خود پی‌می‌برند و حس وابستگی به افراد در درونشان کاهش می‌یابد.

آموزش مسئولیت پذیری

مسئولیت کارهای مختلفی به این افراد بدهید. آشپزی ، خریدخانه، انتخاب رشته تحصیلی، نگهداری از کودک و … حس مسئولیت پذیری در این افراد را افزایش می‎دهد. و کمک به کاهش وابستگی می‌کند.

برخورد با شخصیت وابسته | آگاهی دادن

در رابطه با مسائل و پیچیدگی های شخصیت وابسته با این افراد صحبت کنید. و به آنها بینش و آگاهی دهید. با آگاهی‌یافتن به ویژگی‎های خود پی‎می‌برند و برای معالجه و درمان خود تلاش می‌کنند.

تشویق به بیان احساسات

شخصیت های وابسته قدرت بیان احساساتشان را ندارند و از عکس العمل‎های افراد هراس دارند. آنها را تشویق‌کنید حس خود را راجع به مسائل گوناگون بیان کنند. تشویق به بیان احساسات، اعتماد به نفس این افراد را افزایش می‎دهد.

برخورد با شخصیت وابسته | توضیح نقاط کور شخص

افراد مبتلا به شخصیت وابسته از ویژگی‌ها و استعداد‎های خود اطلاع کافی ندارند. استعدادها و ویژگی های خودشان را بگویید. و تشویق به شناخت خود کنید. با شناخت از خود به توانایی هایشان پی‌برده و در جستجوی استعدادهایشان می‎کوشند.

حل مساله

شخصیت‌های وابسته قادر به انجام مشکلات نیستند و به دنبال کمک از دیگران هستند. به خود باور ندارند و خود را بدون توانایی و عزت نفس می‌دانند. زمانی که این افراد دچار مشکلات شدند، آنها را تشویق کنید خودشان به تنهایی مشکلاتشان را حل کند.

حتما برای شروع درمان شخصیت وابسته کلیک کنید.

کلام آخر

با توجه به مطالعه مقاله از روش‎های متعدد برخورد با این افراد آشنا شدید. اگر در اطرافیان خود فردی با خصوصیات شخصیت وابسته مشاهده‌کردید از برچسب زدن بر او خودداری کنید. تشخیص اختلال شخصیت وابسته بر عهده روانشناس است. مرکز مشاوره آواژه خدمات تخصصی در خصوص اختلال شخصیت وابسته دارد. برای کسب مشاوره از شماره تلفن های زیر استفاده کنید.

مرکز مشاوره آواژه از خدمات سراسری توسط متخصصین در حوزه روانشناسی برخوردار است. با مراجعه حضوری و تلفنی از خدمات مرکز مشاوره ما برخوردار شوید و طی جلسات متعدد مشکلات خود را رفع کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه برخورد شخصیت وابسته در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

منبع: برخورد با شخصیت وابسته | بهترین شیوه رفتار با شخصیت وابسته



:: برچسب‌ها: برخورد با شخصیت وابسته | بهترین شیوه رفتار با شخصیت وابسته ,
:: بازدید از این مطلب : 270
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : پنج شنبه 1 دی 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

آبراهام مازلو یکی از روانشناسان تأثیرگذار در حیطه انسان‌گرایی است که با بیان نظریه ” هرم نیازهای مازلو ” به شهرت رسید. او نظریه انگیزشی خود را با توجه به سلسله مراتب نیازها تنظیم کرد؛ به گونه‌ای که هرچه به سمت نوک قله حرکت می‌کنیم نیازها، حالت جسمانی خود را از دست‌ داده و تبدیل به نیازهای روانی می‌شوند. بر اساس نظریه هرم نیازهای مازلو، رفتارهای ما تحت تأثیر تمایل به دستیابی به نیازهای خاصی برانگیخته می‌شوند. بر طبق این دیدگاه افراد می‌توانند با ایجاد احساس شایستگی، خود مختاری و عزت نفس در مسیر پیشرفت حرکت کرده و انگیزش لازم برای انجام رفتارها را داشته باشند. در ادامه به بررسی بیشتر این دیدگاه خواهیم پرداخت پس همراه ما باشید. برای دریافت خدمات مشاوره فردی کلیک کنید.

منبع: هرم نیازهای مازلو | معایب و کاربرد سلسله مراتب هرم نیازهای مازلو

هرم نیازهای مازلو چیست؟

مازلو نخستین بار موضوع سلسله‌مراتب نیازها را در سال ۱۹۴۳ میلادی، در مقاله‌ای با عنوان (نظریه‌ای درباره انگیزه رفتارهای انسان) مطرح کرد. در شرایطی که دیدگاه‌های دیگر روانشناسی، نظیر روان تحلیل گری یا رفتارگرایی به دنبال پیدا کردن دلایل آسیب‌های روانی بودند، نظریه مازلو به دنبال این بود که تعیین کند به‌طورکلی رفتارهای انسان با چه انگیزه‌هایی شکل می‌گیرند.

همانند سایر نظریه‌پردازان دیدگاه انسان‌گرایی، مازلو نیز معتقد بود که نهایت انگیزه انسان، دستیابی به خودشکوفایی است. بااین‌حال به عقیده مازلو برای‌رسیدن فرد به نیاز خود شکوفایی، او می‌بایست‌در ابتدا نیازهای دیگری را در خود ارضا کرده باشد. مازلو یک هرم را مشخص کرد که دارای ۵ طبقه مختلف است. نخستین طبقات هرم مازلو به نیازهای فیزیولوژیک و بقای جسمانی فرد مربوط می‌شود. هرچه به سمت نوک قله حرکت می‌کنیم نیازها، حالت جسمانی خود را ازدست‌داده و تبدیل به نیازهای روانی نظیر دوست داشتن دیگران یا عزت‌نفس می‌شود تا اینکه نهایتاً به نیاز خود شکوفایی در فرد می‌رسیم.

نکته مهمی که در هرم مازلو مطرح است سلسله مراتبی بودن نیازهاست. به این معنا که برای ظهور هر نیازی در فرد ظاهرشده و فرد به دنبال پاسخگویی به آن برآید نخست می‌باید نیازهای طبقات پیشین را به‌طور کامل ارضا کرده باشد.

 

نیازهای کمبود در مقابل نیاز رشد در هرم مازلو

مازلو به‌طورکلی نیازها را به دو گروه نیازهای کمبود و نیازهای رشد تقسیم می‌کند. او معتقداست چهار طبقه اول هرم یعنی نیازهای فیزیولوژیک، امنیت، عشق و علاقه و به دست‌آوردن عزت‌نفس تلاش‌هایی هستند که فرد در جهت رفع یک کمبود انجام می‌دهد. یعنی آنچه فرد را برای به دست‌آوردن این مسائل برانگیخته‌می‌کند فقدان یانداشتن یک ویژگی است.

برخلاف چهار طبقه پیشین، نیاز به خودشکوفایی ازنظر مازلو یک نیاز پیشرونده است. در این نیاز فرد به دنبال برطرف‌کردن فقدان و کمبود و به دست‌آوردن چیزی نیست. بلکه او تمایل‌دارد تا برای رشد خود و پیشرفت هرچه بیشتر اقداماتی انجام دهد.

 

طبقات مختلف هرم نیازهای مازلو

برخی از نظریه مازلو به‌عنوان یک هرم غیرقابل انعطاف صحبت می‌کنند. اما مازلو معتقداست نظمی که این نیازها را برآورده می‌کند همیشه از یک حالت استاندارد پیروی نمی‌کند. به‌عنوان‌مثال برای بعضی از افراد نیاز به عزت‌نفس از نیاز به عشق، اهمیت بیشتری دارد. حتی ممکن‌است در یک نفر دستیابی به خود شکوفایی، بر نیازهای فیزیولوژیک نیز غلبه داشته باشد.

1- نیازهای فیزیولوژیک در هرم نیازهای مازلو

نیازهای فیزیولوژیک گروهی از نیازهاهستند که برطرف‌شدن آن‌ها برای زنده‌ماندن و بقای فرد حیاتی است. برخی از این نیازها عبارت‌اند از احتیاج به آب، غذا، تنفس یا سوخت‌وساز بدن. مازلو معتقداست در کنار این مسائل می‌توان‌تمایل فرد به لباس‌پوشیدن یا برقراری ارتباط جنسی را نیز در گروه نیازهای فیزیولوژیک قرار دارد. چراکه این مسائل به‌طور ضمنی به بقای فرد کمک می‌کند.

2- نیاز به امنیت و آسایش

هنگامی‌که نیازهای فیزیولوژیک فرد تأمین می‌شود، نیازهای امنیتی برای او جلوه می‌کنند. نیازهای امنیتی به کلیه تمایلات فرد برای کنترل جریان زندگی و دستیابی به شرایط بهتر گفته می‌شود. ازجمله نیازهای امنیتی در فردمی‌توان به امنیت مالی، سلامت جسم و روان و بهزیستی، حفاظت از خود در برابر آسیب‌ها و تصادف‌ها اشاره کرد. درنتیجه رفتارهایی نظیر پیداکردن شغل، تلاش برای حفظ یا به دست‌آوردن سلامتی، تهیه بیمه سلامتی، جمع‌آوری پول و یا مهاجرت به یک منطقه امن‌تر برای زندگی، همگی در گروه نیازهای امنیت و آسایش قرار می‌گیرند.

3- نیاز به عشق و تعلق خاطر در هرم نیازهای مازلو

بارسیدن فرد به طبقه نیازهای عاطفی، برقراری یک ارتباط عمیق عاطفی با دیگران محوری‌ترین عامل در کنترل رفتارهای فرد است. بعضی از مواردی که در این دسته از نیازهامی‌توانند باعث خوشحالی فرد شوند عبارت‌اند از؛ دوستی، دل‌بستگی‌های عاطفی، خانواده، گروه‌های اجتماعی، شرکت در گروه‌های مختلف تجمعات مذهبی. برآوده‌شدن این دسته از نیازها به فرد کمک می‌کند تا از آسیب‌ها و بیماری‌های روانی نظیر افسردگی و احساس تنهایی در امان باشد.

4- تمایل به عزت نفس

با گذشتن از سه‌طبقه پیشین و ایجاد روابط اجتماعی، نیاز جدیدی که در فرد ایجاد می‌شود این است که انسان‌ها احساس می‌کنند تمایل دارند مورد پذیرش و تحسین دیگران قرار بگیرند. احساس اینکه فرد مورد پذیرش و احترام دیگران قرار دارد تأثیر بسیاری در ایجاد عزت نفس و باارزش دانستن خود دارد. بسیاری از رفتارها نظیر تحصیلات دانشگاهی، شرکت در فعالیت‌های ورزشی و پیدا کردن شغل‌هایی که مقام و منصب بالایی را برای فرد ایجاد می‌کند می‌تواند در گروه رفتارهای قرار بگیرد که نیاز فرد به عزت‌نفس را تأمین می‌کند.

5- خودشکوفایی در هرم نیازهای مازلو

آخرین طبقه از هرم نیازهای مازلو خودشکوفایی است. به تعبیر مازلو خودشکوفایی به این معناست که فرد تمامی توانایی‌ها و ظرفیت‌های خود را به کار گرفته و تبدیل به نهایت آنچه شود که می‌توانست باشد.

شاید با نگاهی به خودبفهمید که در این هرم تا چه مرحله‌ای پیش رفته‌اید. به طبع سوالاتی در ذهن شما ایجاد خواهد شد. شما می‌توانیدبا دریافت مشاوره از مرکز مشاوره روانشناسی آواژه مشاوران توجه بیشتری به سلامتی جسمی و روانی خود داشته باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه هرم نیازهای مازلو می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان مشاوره روانشناسی آواژه تماس حاصل نمایید.

 

سؤالات متداول

 

سلسله‌مراتب در هرم نیازهای مازلو یعنی چه؟

سلسله‌مراتب به این معناست که تا پیش از تأمین نیازهای ابتدایی‌تر، فرد درمورد مسائل پیشرفته‌تر احساس نیاز نمی‌کند و آن‌ها تأثیری بر رفتار فرد نخواهند داشت؛ اما درعین‌حال ممکن است در یک فرد این اولویت‌بندی اهمیت نداشته باشد و آن‌ها از ابتدا به دنبال تأمین نیازهای بالاتر باشند.

نیازهای کمبود و رشد چه فرقی با یکدیگر دارند؟

چهار طبقه اول هرم مازلو مربوط به نیازهای کمبود است. نیازهای کمبود دسته‌ای از رفتارها هستند که برای جبران یک کمبود برانگیخته می‌شوند. برای مثال غذا خوردن به دنبال احساس گرسنگی ایجاد می‌شود؛ اما نیاز رشد که صرفاً خودشکوفایی را شامل می‌شود به معنای حرکت فرد در جهت رشد و پیشرفت است و ارتباطی با کمبودها ندارد.

منبع: هرم نیازهای مازلو | معایب و کاربرد سلسله مراتب هرم نیازهای مازلو



:: برچسب‌ها: هرم نیازهای مازلو | معایب و کاربرد سلسله مراتب هرم نیازهای مازلو ,
:: بازدید از این مطلب : 344
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : چهار شنبه 30 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

مشاوره روانشناسی در بیرجند دغدغه ذهنی برای کسانی است که درگیر مشکل خاصی شده باشند. در واقع کمک‌گرفتن از مشاوره روان‌شناسی یکی از بهترین راهکارها برای مشکلات ما است. مشاورین با استفاده از تخصص و تجربه‌ای که دارند به‌خوبی می‌توانند در موضوعات مختلف به ما کمک کنند. اما قبل از اینکه از هر مشاوره‌ای استفاده کنیم باید با ویژگی‌های این شکل از مشاوره و همین‌طور نشانه‌های یک مرکز مشاوره خوب آشنا باشیم. به همین خاطر در این مطلب سعی می‌کنیم تا بیشتر راجع به مشاوره روانشناسی بیرجند و آنچه باید راجع به این موضوع بدانید صحبت کنیم.

منبع: مشاوره روانشناسی بیرجند | بهترین روانشناس در بیرجند

مشاوره روانشناسی بیرجند

اولین سؤال در ذهن بسیاری از ما این است که اصلاً استفاده از مشاوره روانشناسی بیرجند به چه دردی می‌خورد؟ خیلی از ما تصور می‌کنیم می‌توانیم مشکلات‌مان را به‌تنهایی یا با کمک‌گرفتن از اطرافیان حل کنیم. اما واقعیت این است که بیشتر وقت‌ها مشکلات به این سادگی برطرف نمی‌شوند. ناتوانی در نگاه‌کردن به موضوع از زاویه دیگر، نداشتن تجربه و همین‌طور بیماری‌های روحی از جمله دلایلی هستند که باعث می‌شوند نتوانید به‌تنهایی مشکلات‌تان را حل کنید. این در حالی است که مشکلات در ذهن ما وجود دارند و انرژی بسیاری می‌گیرند.

هرکدام از ما اگر درگیر بعضی مسائل نباشیم توانایی بیشتری برای زندگی در اجتماع داریم؛ و می‌توانیم به پیشرفت‌های بسیاری دست پیدا کنیم. به همین خاطر حل کردن درگیری‌های ذهنی یا بیماری‌های روحی یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید انجام بدهیم. اما این کار بدون کمک‌گرفتن از متخصصین تقریباً غیرممکن است. به همین خاطر بهترین کار این است که وقتی احساس می‌کنید موضوعی ذهن شما را درگیر کرده یا شرایط روحی‌تان به هم ریخته است از یک مشاور کمک بگیرید.

خدمات مراکز مشاوره روانشناسی بیرجند

بسیاری از ما می‌دانیم که کمک‌گرفتن از مشاورین بسیار مفید است. اما نمی‌دانیم که برای چه کارهایی می‌توانیم از آن‌ها کمک بگیریم. در حقیقت حیلی مواقع دلیل مراجعه نکردن به مراکز مشاوره این است که ما از خدمات این مراکز آگاهی نداریم. به همین خاطر در این قسمت با یکدیگر راجع به خدمات مراکز مشاوره بیرجند صحبت خواهیم کرد. این خدمات به شرح زیر هستند.

1- کمک به حل مسئله

هر موضوعی که ذهن شما را درگیر کرده می‌توانید با مشاورین در میان بگذارید. یکی از مهم‌ترین وظایف مشاوره این است که به شما کمک می‌کند دغدغه‌های ذهنی‌تان را برطرف کنید. مشاورین با استفاده از روش‌های مختلف حل مسئله و تصمیم‌گیری به شما کمک می‌کنند راجع به موضوعی که ذهن‌تان را درگیر کرده به یک نتیجه کلی دست پیدا کنید.

2- مشاوره روانشناسی در بیرجند برای درمان بیماری‌های روحی

شناخته‌شده‌ترین کاری که مشاورین انجام می‌دهند درمان بیماری‌های روحی است. بااین‌حال خیلی از ما نمی‌دانیم که درگیر مشکلات روحی شده‌ایم. برای مثال بسیاری از کسانی که درگیر وسواس هستند خودشان را شخصیت‌هایی تمیز می‌دانند. به خاطر داشته باشید که یکی از نشانه‌های مهم بیماری‌های روحی این است که فرد احساس ناراحتی می‌کند؛ و یا باعث ناراحتی دیگران می‌شود. به‌علاوه اگر شما زمان زیادی از روزتان را درگیر یک موضوع خاص هستید، می‌تواند نشانه مشکلاتی در این زمینه باشد. در چنین شرایطی بهتر است از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین به شما کمک خواهند کرد تا بیماری‌های روحی را درمان کنید؛ و در نتیجه انرژی بیشتری برای سایر فعالیت‌های زندگی‌تان داشته باشید.

برای دریافت مشاوره افسردگی کلیک کنید.

3- مشاوره‌های خانواده

مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آیند یکی از موضوعاتی است که ذهن ما را بسیار درگیر می‌کند. خانواده جایی است که همه ما می‌خواهیم در آن آرامش داشته باشیم. اما اختلاف میان اعضا می‌تواند مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد. برای حل مشکلاتی که درون خانواده پیش می‌آید می‌توانید از مشاوره روانشناسی در بیرجند استفاده کنید. مشکلاتی مثل اختلاف بین زوجین، درگیری با فرزندان نوجوان و همین‌طور اعتیاد یا بیماری روحی یکی از اعضای خانواده از جمله مشکلاتی هستند که می‌توانید با کمک مشاورین خانواده برطرف کنید. برای دریافت مشاوره خانواده کلیک کنید.

4- مشاوره روانشناسی در بیرجند برای کمک به بهترشدن شرایط

مشاوره روان‌شناسی همیشه هم برای رفع یک مشکل نیست. شما می‌توانید با استفاده از این مشاوره‌ها شرایط خود را از آنچه هست بهتر کنید. کمک به پیداکردن استعدادها، راهکارهایی برای ازدواج موفق و بسیاری از مسائل دیگر از جمله موضوعاتی هستند که می‌توانید با کمک‌گرفتن از یک مشاور آنها را برطرف کنید.

5- یادگیری مهارت‌ها

اگر احساس می‌کنید برخی مهارت‌ها را ندارید بهتر است با یک مشاور صحبت کنید. یادگیری قدرت نه گفتن، چگونگی برقراری ارتباط با دیگران، راهکارهایی برای مدیریت استرس و بسیاری از مسائل دیگر از جمله خدماتی هستند که می‌توانید از مشاوره روانشناسی بیرجند بگیرید.

6- مشاوره‌های تربیتی

تربیت‌کودک مهم‌ترین وظیفه هر پدر و مادری است. اشتباهات شما در این زمینه می‌تواند مشکلات جدی را برای فرزندتان ایجاد کند. به همین خاطر بهتر است راجع به نیازهای فرزندتان و راه‌های برطرف‌کردن آن از یک مشاور کمک بگیرید. مشاورین با ویژگی‌های روحی هر دوره سنی آشنایی دارند؛ و می‌توانند به شما برای تربیت بهتر فرزندتان کمک کنند.

7- مشاوره اعتیاد

اعتیاد یکی از جدی‌ترین مشکلاتی است که می‌تواند شما یا اطرافیان‌تان را درگیر خودش کند. به‌علاوه بسیاری از معتادان حتی پس از ترک نیز دوباره به‌سوی استفاده از مواد مخدر برمی‌گردند. این موضوع بیش از هر چیز به خاطر این است که مشاوره روانشناسی برای درمان اعتیاد جدی گرفته نمی‌شود. یکی از خدمات مراکز مشاوره این است که به شما کمک می‌کنند در ترک اعتیاد موفق‌تر باشید.

برای دریافت خدمات مشاوره ترک اعتیاد کلیک کنید.

8- مشاوره روانشناسی در بیرجند حل مسائل جنسی

مشکلات جنسی از آن دسته مسائلی هستند که معمولاً راجع به آن‌ها صحبت نمی‌کنیم. بااین‌حال تحقیقات نشان می‌دهد که بخش مهمی از سلامت روان و همین‌طور کیفیت زندگی مشترک ما، به این موضوع مرتبط است. به همین خاطر شاید بهتر باشد راجع به این موضوع با کسی صحبت کنید. خجالت از صحبت‌کردن و همین‌طور آشنا نبودن با راه‌حل‌های علمی از جمله دلایل این است که بسیاری از ما نمی‌توانیم با اطرافیانمان راجع به این موضوع صحبت کنیم. به همین خاطر بهتر است راجع به این مسئله از مشاوره جنسی کمک بگیرید.

سایر خدماتی که می‌توانید از مراکز مشاوره روانشناسی دریافت کنید به شرح زیر است. مشاوره کودک ، مشاوره شغلی ، مشاوره نوجوان ، مشاوره آنلاین ، مشاوره طلاق و..

ویژگی های مرکز مشاوره روانشناسی خوب

مجوز رسمی و نیروهای متخصص

اولین و مهم‌ترین ویژگی یک مرکز مورد تأیید داشتن مجوز رسمی است. نبود این مجوز به معنای آن است که مشاور شما مورد تأیید سازمان نظام روان‌شناسی نیست. به‌علاوه این حق شماست که راجع به تحصیلات، تخصص و پروانه اشتغال مشاورین مرکز نیز اطلاع داشته باشید. پس اگر به دنبال برطرف‌کردن مشکلات هستید در درجه اول به این نکات توجه داشته باشید.

خدمات متنوع و به‌روز

همان‌طور که گفتیم مشکلاتی که شما می‌توانید برای آن‌ها از یک مشاور کمک بگیرید بسیار متنوع هستند. به همین خاطر مرکز مشاوره‌ای که به آن مراجعه می‌کنید نیز باید بتواند همه این نیازها را پوشش بدهد. در غیر این صورت شما مجبور می‌شوید برای هر مشکل از یک مرکز به مرکز دیگر بروید.

برای دریافت مشاوره ازدواج کلیک کنید.

داشتن تجهیزات کافی

این روزها برای بسیاری از مشکلات روحی از دستگاه‌هایی مثل نوروفیدبک یا بیوفیدبک استفاده می‌شود. به‌علاوه استفاده از ابزارهایی مثل انواع تست‌های شخصیتی نیز در مراکز مشاوره روانشناسی بیرجند بسیار رایج است. به همین خاطر می‌توان گفت یکی از ویژگی‌های یک مرکز مشاوره خوب این است که تمامی این تجهیزات را داشته باشد.

سخن آخر

مشاوره روانشناسی بیرجند یکی از خدماتی است که همه ما در زندگی به آن نیاز داریم. درست مانند مشکلات جسمی که برای پیشگیری یا درمان آن‌ها از یک متخصص کمک می‌گیریم، روان ما نیز به مراقبت نیاز دارد. به همین خاطر بهتر است که هرکدام از ما هرازگاهی از یک مشاور برای بررسی شرایط روحی‌مان کمک بگیریم. بااین‌حال همان‌طور که گفتیم باید دقت داشته باشید که این مراکز ویژگی‌های یک مرکز مشاوره مورد تأیید را داشته باشند. در غیر این صورت شما با مشکلات بیشتری مواجه خواهید شد.

برای دریافت مشاوره روانشناسی در بیرجند می توانید از طریق شماره 02191002360 برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه تماس بگیرید.

منبع: مشاوره روانشناسی بیرجند | بهترین روانشناس در بیرجند



:: برچسب‌ها: مشاوره روانشناسی بیرجند | بهترین روانشناس در بیرجند ,
:: بازدید از این مطلب : 326
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : سه شنبه 29 آذر 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : newmiiind

رفتار صحیح با نوجوان یکی از دغدغه های والدین است. احتمالا به دنبال نحوه برخورد با نوجوان خود هستید که با این مقاله برخورده‌اید. انسان ها در دوره نوجوانی شکننده تر، احساسی تر هستند. و با دغدغه های بیشتری رو به رو می‌شوند. والدین باید برای چگونگی رفتار با نوجوانان به آگاهی و بینش برسند. تا رابطه خوبی با فرزند خود داشته باشند و مانند یک دوست و همراه در کنارشان باشند. در ادامه مقاله در رابطه با نحوه رفتار، فواید رفتار درست و اشتباهات والدین صحبت کرده ایم. برای دریافت خدمات مشاوره نوجوان کلیک کنید.

منبع: رفتار صحیح با نوجوان | بهترین نحوه برخورد با نوجوان

رفتار صحیح با نوجوان

والدین برای بهبود روابط و چگونگی طرز رفتار با نوجوانان همیشه دغدغه داشته اند. در ادامه چگونگی رفتار با نوجوان را تعریف کرده ایم.

1. نوجوان خود را درک کنید

یکی از مشکلات نوجوانان ارتباط گرفتن با بزرگسالان است. نوجوانان هر صحبت بزرگسالان را نصیحت برداشت می‌کنند. و از صحبت کردن با والدین خود پرهیز می‌کنند. از کلمه “درکت می‌کنم” یا “حق با تو است” بیشتر استفاده کنید. نوجوانان به دنبال درک شدن و حق داشتن هستند. آنها را درک و هنگام مکالمه جبهه نگیرید.

2. رفتار صحیح با نوجوان | نوجوان خود را تشویق کنید

زمانی که نوجوان شما کارهای مناسب و باکیفتی انجام می‌دهد او را تشویق کنید. تشویق کردن باعث بهبود کیفیت رفتار و کارها می‌شود. و شما با این کار نوجوان خود را به کارهای خوب تشویق می‌کنید.

3. علاقه خود را ابراز کنید

هر انسانی از بدو تولد تا مرگ به دنبال توجه و ابراز علاقه است. به نوجوانان خود ابراز علاقه کنید. آن را در آغوش بکشید و از لفظ دوست دارم استفاده کنید. زیبایی های ظاهری او را بگویید و از خداوند بخاطر حضور فرزندتان شکر کنید. ابراز علاقه حس خوب، مهم بودن و اهمیت داشتن را در نوجوان شما زنده می‌کند.

4. رفتار صحیح با نوجوان | به نوجوانتان افتخار کنید

افتخار کردن به هر انسانی موجب پیشرفت او می‌شود. زمانی که نوجوانتان کار خوب و مناسبی انجام می‌دهد، به دنبال اهدافش قدم برمی‌دارد و در انجام کاری موفق می‌شود به او افتخار کنید. با افتخار کردن زمینه پیشرفت را برای نوجوان خود فراهم می‎کنید. و برای او راه رسیدن به اهداف را هموار می‌کنید.

5. علت پرخاشگری نوجوان خود را بپرسید

زمانی که نوجوان شما عصبی است یا پرخاشگری می‌کند. دلیل این رفتار را پرس و جو کنید. کنترل خشم را به او آموزش دهید. با او در رابطه با حل مسائل مشورت کنید. در واقع به نوجوان خود بفهمانید که در همه شرایط او را دوست دارید و در کنارش هستد.

6. رفتار صحیح با نوجوان | شنونده خوبی برای نوجوان خود باشید

با نوجوان خود مانند یک دوست باشید. زمانی که شما شنونده خوبی برای نوجوانتان باشید به دنبال گفتگو با دوستان نمی‌رود. و همین امر باعث به دست آوردن اطلاعات کافی از ویژگی های شخصیتی، افکار، عقاید و علایق از نوجوانتان می‌شود.

7. به نوجوان خود احترام بگذارید

به علایق، افکار و سلیقه نوجوان خود احترام بگذارید. نوجوانان در این دوره از جوامع تفاوت های فراوانی نسبت به نوجوانی والد دارند. والدین باید به علایق و خواسته های نوجوان خود احترام بگذارند. احترام گذاشتن باعث شکوفا شدن استعدادها و بهبود کیفیت والد و فرزند می‌شود.

8. رفتار صحیح با نوجوان | به او مسئولیت بدهید

نوجوانان به دنبال اثبات توانایی های خود هستند. احساس مسئولیت و اعتماد کردن را به نوجوانتان نشان دهید. به او مسئولیت کارهایی که برایش مناسب است را بدهید. تا آگاه باشد که شما به توانایی های او اعتماد دارید. گاهی به نوجوان خود اجازه گردش با دوستانش را بدهید. اگر به دنبال کسب درآمد است به او کمک کنید. و بستر را برایش فراهم کنید.

9. نوجوان خود را آگاه کنید

در رابطه با خطرات احتمالی و اثرات نوع رفتار با توجوان خود گفتگو کنید. در رابطه با دوستی های ناسالم، ضربات روحی روابط عاشقانه و آسیب های روابط جنسی را توضیح دهید. با آن‌ها در رابطه با پاسخ رفتارهایش و عواقب کارها صحبت کنید. آگاه شدن نوجوان به واسطه شما صد مرتبه بهتر از آگاهی یافتن از فضای مجازی و همسالان خودش است.

10. رفتار صحیح با نوجوان | در کارهای مورد علاقه اش او را همراهی کنید

اگر شما از کارهای مورد علاقه نوجوانتان اطلاع دارید، او را همراهی کنید. برای مثال: اگر دختر شما به نقاشی یا آشپزی علاقه نشان می‌دهد، به او در انجام این کارها کمک کنید. یا هنگام آشپزی از او کمک بگیرید. با این کار نوجوان‌تان استعدادهایش را سرکوب نمی‌کند و با شما در رابطه با علایقش صحبت می‌کند.

11. اطلاعات خود را در رابطه با رفتارهای نوجوانی به روز کنید

والدین برای بهبود روابط با فرزندان نیاز به آموزش و یادگیری لازم دارند. والدینی که به دنبال بهبود کیفیت خود و نوجوانشان هستند، باید مطالعه داشته باشند. با روانشناس نوجوان در ارتباط باشند تا آگاهی و نوع رفتار با نوجوان را آموزش ببینند.

اهمیت رفتار صحیح با نوجوان

رفتار صحیح با نوجوان به چند دلیل اهمیت عمده‌ای دارد. تقریبا تمامی والدین به دلیل ترس از این عوامل به دنبال آموزش رفتار صحیح با نوجوان خود هستند. در ادامه به این چند عامل اشاره کرده‌ایم.

  • شکل گیری شخصیت
  • کنترل هیجان
  • اعتماد به نفس
  • رشد تحصیلی
  • دفاع از خود
  • چگونگی ارتباط با جامعه
  • افزایش مسئولیت پذیری
  • دفاع در برابر آسیب ها

اشتباهات رایج در رفتار با نوجوانان

والدین به اشتباه برخی از رفتارهای نامناسب را در رابطه با نوجوان خود انجام می‌دهند. در ادامه اشتباهات رایج رفتار با نوجوان را شرح داده ایم.

1.نداشتن مکالمه با نوجوان

نداشتن مکالمه با نوجوان و نپرسیدن علت ناراحتی، خشمگینی و پرخاش به رابطه بین والد و فرزند آسیب می‌زند. با نوجوان خود صحبت کنید تا دوست و همراه اصلی او در تمامی مراحلی زندگی اش باشید.

2.ایراد گرفتن از دوستان نوجوان

همانطور که می‎دانید، نوجوانان به دوستان خود حساس هستند. با پذیرش و ایراد نگرفتن از دوستان نوجوان خود، به انتخاب فرزندتان احترام گذاشته اید. اگر فرزند شما دوست مناسبی نداشت از عواقب دوستی با او فرزند خود را آگاه کنید.

3. تحقیر کردن

والدین آگاه باشند که اگر نوجوان خود را تحقیر کنند و از تمامی کارهای او ایراد بگیرند. نوجوانشان را از خود دور می‌کنند. با کنترل مستقیم، گرفتن حق انتخاب و سرکوب نیازهای نوجوانتان او را از خود دور می‌کنید.

4.پذیرفتن نکردن اشتباه

انسان جایز الخطاست. تمامی انسان ها در طول زندگی دچار اشتباه و خطا می‌شوند. با پذیرش اشتباه نوجوان خود به او می‌آموزید که خطاهای خود را بپذیرد و از اشتباهاتش درس بگیرد.

کلام آخر

در این مقاله راهکار هایی در رابطه با نوع رفتار با نوجوان شرح داده ایم. اما بهترین نوع رفتار با نوجوان کمک از مشاور و روانشناس است. مرکز مشاوره آواژه به صورت حضوری و تلفنی خدمات روانشناسی به مراجعان ارائه می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با نوجوان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.

منبع: رفتار صحیح با نوجوان | بهترین نحوه برخورد با نوجوان



:: برچسب‌ها: رفتار صحیح با نوجوان | بهترین نحوه برخورد با نوجوان ,
:: بازدید از این مطلب : 311
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : دو شنبه 28 آذر 1401 | نظرات ()