علائم اعتیاد به ترامادول را می شناسید ؟ ترامادول دارویی مسکن و ضد درد است که مصرف بیش از حد آن منجر به اعتیاد می شود. عوارض جسمی و روحی این ماده بسیار زیاد است و به دلیل تداخل دارویی زیادی که دارد می تواند بسیار خطرناک باشد. با ترک به موقع ترامادول می توان از بسیاری از پیامدها و عوارض این دارو جلوگیری نمود. مصرف طولانی مدت ترامادول منجر به آسیب های جبران ناپذیری خواهد شد. در این مقاله می توانید اطلاعات مفیدی را در مورد نشانه ها و علائم اعتیاد به ترامادول بدست آورید.
بیشتر بخوانید : اعتیاد چیست
منبع: علائم اعتیاد به ترامادول
نحوه تشخیص اعتیاد به ترامادول
مصرف بیش از حد ترامادول باعث اعتیاد و وابستگی روانی و جسمی به آن میشود و فرد مصرفکننده مجبور خواهد بود برای حفظ انرژی خود و برقراری حالت تعادل خلقی، به استعمال مقادیر هرچه بیشتر این ماده اقدام کند. علائم اعتیاد به ترامادول همانطور که پیشازاین به آن اشاره شد مانند ماده مرفین است و میتوان از روی حالات فرد احتمال داد که تجربه مصرف داشته است؛ اما برای تشخیص گذاری قطعی، هیچ راهی بهتر از انجام آزمایشها و تست اعتیاد نیست.
علائم اعتیاد به ترامادول
از نشانهها و علائم اعتیاد به ترامادول که در افراد مبتلا به مصرف ترامادول به چشم میخورد، میتوان به تظاهرات جسمی و رفتاری اشاره کرد که به شرح زیر هستند:
علائم رفتاری اعتیاد به ترامادول
- احساس خوابآلودگی در طی روز
- خستگی مفرط و بیرمق بودن بیدلیل
- ابراز پرخاشگری و خشونتطلبی
- کمبود یا نداشتن اعتمادبهنفس
- بیتوجه شدن نسبت به نظافت و بهداشت شخصی
- گوشهگیری و خودداری از حضور در جمع
- بیتفاوت شدن نسبت به اعضای خانواده و اجتماع
- حواسپرتی و نگاههای خیره به مدت طولانی
- از دست دادن قدرت بیان درست کلمات در حین صحبت کردن
- کمتر شدن فعالیتهای جسمی و اجتماعی
- تغییرات ناگهانی و بیدلیل خلقوخو
- دچار شدن به بیقراریهای شدید روحی
علائم جسمی اعتیاد به ترامادول
- تجربه حملات صرع و تشنج در صورت اوردوز (در افراد مبتلابه صرع این عارضه شایعتر است)
- مشکلات تنفسی در صورت اوردوز و کاهش و نقص در جذب اکسیژن
- مشکلات گوارشی مانند کماشتهایی، دردهای ناحیه شکم، نفخ شکمی و یبوست
- بههمریختگی دوره قاعدگی و مشکوک شدن به یائسگی زودرس در بانوان
- کاهش سطح هموگلوبین خون و کاهش افت فشارخون
- متورم شدن لبها، زبان
- ایجاد کهیر بر روی صورت
- احتباس و تکرر ادرار و دفع غیرعادی پروتئین از طریق ادرار
- اختلال در حفظ تعادل هنگام راه رفتن
- بروز مشکلات جنسی در طولانیمدت و با ادامه مصرف
- احساس خارش و ایجاد ضایعات پوستی در نواحی مختلف بدن
- قرمز شدن و خماری چشمها
- بروز اختلالات بینایی
- سردرد و سرگیجه
- اسهال و تهوع
- تعریق بیشازحد بدن
ترامادول چیست ؟
ترامادول دارویی اپیوئیدی و ضد درد است که مانند مرفین باعث تسکین دردهای متوسط تا شدید میشود. این ماده به دو صورت خوراکی (قرص) و تزریقی در بازار موجود است و قدرت تأثیرگذاری حالت تزریقی آن بیشتر است. با وجود اینکه ترامادول تأثیری همچون مورفین روی کاهش احساس درد دارد اما برخلاف آن باعث هوشیار شدن و نوعی احساس سرخوشی میگردد. برخی از متخصصین بر این عقیدهاند که مصرف طولانیمدت و زیاد ترامادول میتواند در افزایش احتمال ابتلا به عفونتهای شدید معده و نیز برخی سرطانهای دستگاه گوارش دخالت داشته باشد. این اثرات باعث شده تا مصرف این ماده با احتیاط و بهصورت کوتاهمدت و موقت صورت گیرد.
بیشتر بخوانید : قرص ترامادول چیست؟
برای ترک ترامادول چهکار باید کرد ؟
ترک و درمان اعتیاد به ترامادول به صورت سر خود به هیچ وجه توصیه نمی شود؛ زیرا ترامادول باعث علائم اعتیاد به ترامادول شدیدی میشود، وابستگی جسمی و روانی بسیار زیادی دارد. همچنین به دلیل موارد منع مصرفی متعدد و تداخلات دارویی که با بسیاری از مواد دیگر دارد، اقدام به ترک اعتیاد خودسرانه و در انزوا، حتی خطرناک بوده و ممکن است صدمات جبرانناپذیری از جمله بروز مشکلات مختلف جسمی و روحی گردد و حتی ممکن است بیمار را به سمت مصرف مجدد آن سوق دهد.
تمام این موارد نشاندهنده لزوم مراجعه به متخصص ترک اعتیاد قبل از هر تصمیم یا اقدامی می باشد. با این کار میتوان از راهنماییهای منطقی و علمی برای قدم گذاشتن در مسیر ترک این ماده اعتیادآور بهره برد.
بیشتر بخوانید : ترک اعتیاد به ترامادول
تست اعتیاد به ترامادول
بهطورکلی دو نوع تست برای تشخصی اعتیاد به ماده ترامادول استفاده میشود. تست آزمایشگاهی و تست غربالگری. در تست های آزمایشگاهی، نتیجه به کمک نمونهگیری از خون، ادرار، براق یا مو افراد تعیین میگردد. تست های غربالگری نیز بهوسیله کیتها یا تست نواری انجام میشود که نسبت به نوع اول، از دقت کمتری برخوردار بوده و احتمال خطا و اشتباه در تشخیص علائم اعتیاد به ترامادول دارند. میتوان از تست های غربالگری برای تشخیص احتمالی در منزل استفاده کرد. این تستها قیمت ارزانتری دارند و میتوان آنها را از داروخانهها تهیه کرد. توجه داشته باشید که فرد می تواند با راهکارهایی جواب تست اعتیاد به ترامادول را منفی کند پس بهتر است در مورد تست اعتیاد به ترامادول و نحوه منفی کردن آن اطلاعات کاملی داشته باشید.
عوارض اعتیاد به ترامادول
اعتیاد به ترامادول میتواند سبب زایمان زودرس در بانوان و یا به دنیا آوردن فرزند ناقص شود. مصرف بیشازحد ترامادول باعث اووردوز شده و با حتی احتمال مرگ در این حالت همراه است. مصرف ترامادول با الکل و یا سایر داروهای خوابآور بهشدت خطرناک است. عوارض زیاد آن باعث شده تا تجویز ترامادول برای کودکان زیر 12 سال و نیز کودکان بزرگتر با مشکلات چاقی و تنفسی توصیه نشود.
گاهی نیز در برخی از افراد، ترامادول باعث بالا رفتن سرتونین و ایجاد بیماری جدی به نام «سندروم سرتونین» میگردد. از عوارض این نشانه ها و علائم اعتیاد به ترامادول عبارتاند از:
بالا رفتن ضربان قلب، توهم، سرگیجه شدید، تهوع و اسهال شدید، تب بیعلت، تنفس آهسته و کمعمق، خوابآلودگی شدید، مشکل در بیدار شدن از خواب، سردرگمی.
درصورتیکه نشانههایی از این قبیل در فرد مصرفکننده دیده شود باید حتماً به پزشک متخصص مراجعه شود.
نحوه ترک ترامادول
ترک اعتیاد به ترامادول بسته به میزان تأثیر این ماده بر روی افراد و نیز شدت اعتیاد آنها، میتواند بهصورت بستری و یا سرپایی صورت بگیرد. هر دو نوع این روشها نیازمند راهنمایی گرفتن از جلسات مشاوره است؛ اما از آنجاییکه اکثر افراد دیر تصمیم به ترک اعتیاد خود گرفته و درنتیجه عوارض زیادی را در هنگام ترک متحمل میشوند، به صورتی که ترک اعتیاد به ترامادول برای این افراد سخت تر می گردد. توصیه می کنیم برای انتخاب روش ترک ترامادول حتما از یک متخصص در زمینه ترک اعتیاد به ترامادول مشاوره بگیرید. مرکز آواژه با دارا بودن بهترین متخصصان ترک اعتیاد آماده است تا شما در هر جایی که هستید یاری کند. در صورت داشتن هر سوال دیگری در مورد علائم ترک اعتیاد به ترامادول می توانید با متخصصان مرکز آواژه جهت دریافت مشاوره ترک اعتیاد تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید : بهترین روش ترک اعتیاد
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
علائم اعتیاد به ترامادول قابل تشخیص است ؟
در پاسخ باید گفت که با اطلاع از علائمی که در همین صفحه گفته شده قابل تشخیص می باشد ضمنا می توانید از تست ها و آزمایش های ترک ترامادول استفاده نمایید.
آیا اصلا مصرف ترامادول اعتیاد دارد ؟
بله مصرف ترامادول همانند دیگر مواد مخدر باعث اعتیاد می شود و ترک آن با علائم ترک همراه است.
منبع: علائم اعتیاد به ترامادول
:: برچسبها:
علائم اعتیاد به ترامادول ,
:: بازدید از این مطلب : 585
|
امتیاز مطلب : 19
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7