اعتیاد به چند ماده مخدر به چه شرایطی گفته میشود و با چه خطراتی همراه است؟ اعتیاد به چند ماده مخدر به این معناست که فرد در یک زمان مشخص بیش از یک ماده را مصرف میکند و یا به طور متناوب از مواد مخدر مختلفی استفاده میکند. این حالت که در سالهای اخیر شیوع بیشتری پیدا کرده است باعث شده تا مشکلات جسمی و روانی جدی برای مصرف کنندگان مواد مخدر پیش بیاید و همچنین کار درمان بسیار سخت تر باشد. به همین خاطر در این موضوع میخواهیم در ارتباط با اعتیاد به چند ماده مخدر به صورت همزمان صحبت کنیم. در صورتی که این مشکل را در یکی از اطرافیان خود مشاهده میکنید بهتر است هرچه سریعتر و پیش از شروع مشکلات جدی به یک متخصص در زمینه اعتیاد به مواد مخدر مراجعه نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ترک اعتیاد کلیک کنید.
منبع: اعتیاد به چند ماده
اعتیاد همزمان به چند ماده مخدر
اعتیاد همزمان به چند ماده مخدر به این معناست که فرد در یک زمان واحد، چندین نوع ماده مخدر را مصرف میکند و یا در زمانهای مختلف، انواع متفاوتی از این مواد را مورد استفاده قرار میدهد. اعتیاد همزمان به چند ماده معمولاً به این خاطر پیش میآید که مواد مخدر مختلف میتوانند اثرات یکدیگر را تقویت نمایند و به همین خاطر تجربه لذت قویتری را برای مصرف کننده به همراه داشته باشند. علاوه بر این مصرف همزمان میتواند باعث کاهش آثار ناخوشایند و احساسات منفی ناشی از مصرف یک ماده مخدر خاص شود. این مسئله تمایل به مصرف انواع مواد مخدر در کنار یکدیگر را افزایش میدهد و خطرات جدی را برای سلامت فرد به همراه دارد که در ادامه راجع به آنها صحبت خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید : اعتیاد چیست
اعتیاد به چند ماده | انواع مواد مخدری که با یکدیگر استفاده میشوند
هروئین و کوکائین
مصرف همزمان هروئین و کوکائین یکی از شایعترین حالتهای مصرف همزمان مواد مخدر با یکدیگر است. از دلایلی که مصرف کنندگان برای این همزمانی در مصرف بیان میکنند این است که مصرف همزمان این دو ماده باعث تقویت احساس لذت و اثرگذاری بیشتر هر یک از آنها میشود و این تجربه ایست که در مصرف مجزای هریک از داروها تجربه نمیشود. در کنار این موضوع یکی دیگر از دلایلی که برای مصرف همزمان هروئین و کوکائین وجود دارد این است که این دو دارو دارای تفاوتهای مهمی با یکدیگر هستند. مصرف کنندگان همزمان این دو ماده تصور میکنند که با این کار مانع بروز آثار منفی ناشی از سو مصرف هریک از آنها بهتنهایی میشوند.
با توجه به اینکه هروئین نسبت به کوکائین برای مدت طولانی تری در بدن باقی میماند، یکی از عوارض جدی این مصرف همزمان این است که با پایان یافتن اثر کوکائین، ممکن است مشکلات تنفسی به دلیل مسمومیت با هروئین در فرد نمایان شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم مقالات علائم اعتیاد به کوکائین و علائم اعتیاد به هروئین را مطالعه نمایید.
کوکائین و اکستازی
کوکائین و اکستازی هر دو از جمله داروهای محرک هستند و مصرف همزمان آنها معمولاً به این خاطر اتفاق میافتد که مصرف کنندگان به دنبال تجربه هرچه قویتر احساس لذت هستند. با این حال مصرف این دو داروی محرک با یکدیگر یا مصرف هر یک از آنها در کنار یک محرک دیگر، باعث افزایش فشارخون و ضربان قلب شده و خطر بروز سکته قلبی را افزایش میدهد. برای آشنایی با علائم اعتیاد به کوکائین کلیک کنید.
بیشتر بخوانید : قرص ایکس یا اکستازی چیست
مصرف الکل و داروهای مسکن
استفاده از مشروبات الکلی در کنار مصرف قرصهای مسکن معمولاً به این خاطر اتفاق میافتد که الکل میتواند خاصیت ضد درد بودن این داروها را تا حد زیادی افزایش دهد؛ اما این کار در عین حال باعث بالا رفتن احتمال بروز مشکلات جسمی مثل قطع تنفس و مرگ در فرد میشود.
اعتیاد به چند ماده | مصرف الکل و کوکائین
الکل و کوکائین دو دارو با ساختار و مکانیزم تأثیرگذاری کاملاً متضاد هستند. اگرچه کوکائین یک ماده محرک بوده و باعث افزایش انرژی در مصرف کنندگان میشود، الکل دارای خاصیت آرام بخشی و کاهش تنش و فعالیت در فرد است. مصرف همزمان این دو دارو در کنار یکدیگر معمولاً با این توجیه اتفاق میافتد که مصرف کنندگان کوکائین میخواهند از بروز عوارض ناخوشایند آن مثل اضطراب، احساس تنیدگی یا ساییدن دندانها به روی یکدیگر جلوگیری نمایند.
مصرف همزمان داروهای مختلف
یکی از حالتهای بسیار شایع در اعتیاد به بیش از یک ماده مخدر، مصرف همزمان چندین دارو در افرادی است که به صورت خودسرانه از داروهای پزشکی استفاده میکنند. در این میان بیشترین احتمال سوءمصرف برای داروهای اعصاب و روان و داروهای مسکن وجود دارد. بهتر است پیش از مصرف این داروها با یک متخصص راجع به نحوه مصرف و تداخلات دارویی که ممکن است پیش بیاید مشورت کنید.
خطرات جسمی اعتیاد به چند ماده
نشانهها و نوع خطراتی که برای مصرف کنندگان همزمان چندین ماده پیش میآید با توجه به اینکه چه موادی در کنار یکدیگر استفاده شدهاند و همچنین میزان مصرف آنها متفاوت خواهد بود. با این حال شایعترین عوارض مربوط به مصرف چندین دارو از یک خانواده در کنار یکدیگر است زیرا این شرایط باعث تقویت اثرگذاری داروها میشود.
مسمومیتهای دارویی ناشی از تداخل اثر مواد مختلف با یکدیگر از شایعترین علل مراجعه به مراکز درمانی است. نشانههای مسمومیت دارویی با چد ماده مخدر عبارتاند از:
- آسیب مغزی
- مشکلات قلبی
- علائم افسردگی شدید
- کما
- تشنج
- خونریزی معده
- مشکلات و بیماریهای کبد
- مشکلات تنفسی
با کلیک بر هر کدام از عنوان های جدول زیر می توانید با عوارض و خصوصیات مصرف مواد به طور همزمان آشنا شوید.
مصرف همزمان شیشه و حشیش
مصرف همزمان تریاک و مشروب
مصرف همزمان تریاک و گل
مصرف همزمان هروئین و متادون
مصرف همزمان شیشه و متادون
مصرف همزمان تریاک و حشیش
مصرف همزمان ب 2 با تریاک
مصرف همزمان ترامادول و شیره
مصرف همزمان شیشه و گل
مصرف همزمان تریاک و شیشه
مصرف همزمان هروئین و شیشه
مصرف همزمان ترامادول و شیشه
مصرف همزمان تریاک و کلونازپام
مصرف همزمان شیشه و الکل
مصرف همزمان الکل و ماریجوانا
مصرف همزمان شیشه و دیازپام
مصرف همزمان هروئین و الکل
مصرف همزمان تریاک و متادون
درمان اعتیاد به چند ماده
با توجه به نوع موادی که در کنار یکدیگر مصرف شدهاند، مقدار و مدت زمان مصرف، شرایط درمان متفاوت خواهد بود. به همین خاطر در صورتی که میخواهید برای درمان خود یا یکی از اطرافیان اقدام نمایید، در اولین قدم میبایست با یک متخصص راجع به این زمینه مشورت نمایید. بهطور کلی درمان این بیماران شامل مراحل زیر خواهد بود:
سم زدایی
مرحله سم زدایی به عنوان اولین قدم درمانی به این معنا خواهد بود که بیماران مصرف مواد مخدر را زیر نظر پزشک کنار میگذارند. این مرحله از درمان تا جایی ادامه پیدا میکند که از نظر فیزیولوژیکی هیچ وابستگی به ماده مخدر در فرد دیده نشود. در این مرحله اصطلاحاً گفته میشود که بدن بیمار از مواد مخدر پاک شده است.
بازپروری
یک اشتباه رایج در ترک اعتیاد به مواد مخدر این است که اکثر افراد پایان مرحله سم زدایی را به عنوان پایان اعتیاد در نظر میگیرند. به همین خاطر معمولاً دیده میشود که ترک مواد مخدر دیر یا زود با شکست مواجه شده و بیماران برای مصرف مجدد مواد مخدر اقدام میکنند. جلسات بازپروری با هدف جلوگیری از وسوسه و تمایل به مصرف مجدد شکل میگیرند و استفاده از آنها برای تداوم پیدا کردن پرهیز از مصرف مواد مخدر بسیار ضروری است. در طی این جلسات به بیماران کمک میشود که با وسوسههای ناشی از مصرف مواد مخدر چطور کنار بیایند و در عین حال راهکارهای مناسب برای حل مشکلات پیش آمده در ارتباطات اجتماعی و بهبود شرایط زندگی به آنها آموزش داده میشود.
برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره ترک اعتیاد تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی آواژه از طریق شماره 02166419012 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
1. چرا معتادین به سمت مصرف همزمان چند ماده گرایش پیدا میکنند؟
این مسئله میتواند به خاطر تجربه یک حالت سرخوشی و لذت بیشتر در مصرف کننده ایجاد شود و یا ممکن است آنها بخواهند عوارض مصرف یک ماده را از طریق مصرف سایر مواد مخدر کاهش دهند.
2. آیا درمان اعتیاد به چند ماده با درمان اعتیاد به یک ماده مخدر متفاوت است؟
به لحاظ مراحل و روشهای درمانی در این شرایط تفاوتی وجود ندارد اما درمان بیمارانی که از چند دارو استفاده کردهاند به زمان بیشتری نیاز دارد.
منبع: اعتیاد به چند ماده
:: برچسبها:
اعتیاد به چند ماده ,
:: بازدید از این مطلب : 501
|
امتیاز مطلب : 33
|
تعداد امتیازدهندگان : 15
|
مجموع امتیاز : 15